Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Καταγγελία για τον δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων από κτηνοτρόφους του Δ.Δ. Γεροπλατάνου, για την επανειλημμένη και εσκεμμένη καταπάτηση της κοινοτικής και ιδιόκτητης έκτασης από αγελάδες ελεύθερης βοσκής

Θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους 8 κτηνοτρόφοι από το Δ.Δ. Γεροπλατάνου, δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων για την επανειλημμένη και εσκεμμένη καταπάτηση της κοινοτικής και ιδιόκτητης έκτασης, από αγελάδες ελεύθερης βοσκής του Γραμμόζη Αθανασίου κάτοικου της όμορης κοινότητας Βασιλικού Πωγωνίου, κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία στο δήμο Πωγωνίου στις 15/3/2013 με αρ. πρωτοκόλλου 3908.
Η παράνομη βόσκηση είναι διαπιστωμένη με μαρτυρίες
υπογεγραμμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες συγκέντρωσε η πρόεδρος του Δ.Δ. Γεροπλατάνου και προσκόμισε στο δήμο, αλλά και στο παρελθόν πολλές φορές διαπιστώθηκε η παράνομη βόσκηση από άλλους προέδρους και από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Καψάλη που ο ίδιος τα βρήκε και μας διαβεβαίωσε ότι είχα προειδοποιήσει και τώρα θα κάνω τα νόμιμα, δηλαδή θα επιβάλω φορολογία ανάλογη με αυτή που ορίζει ο νόμος.
Παρόμοια καταγγελία είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Καλπακίου πριν δέκα χρόνια και πάλι είχαν περιοριστεί σε απλές συστάσεις για τον ίδιο κτηνοτρόφο.
Την 27/3/2013 συζητήθηκε η καταγγελία μας σε τακτικό δημοτικό συμβούλιο μεταξύ άλλων, ως επιβολή προστίμου για παράνομη βόσκηση , στο οποίο εμείς περιμέναμε πλέον , όχι απλές συστάσεις αλλά να επιβληθεί πρόστιμο όπως προβλέπεται κι όπως οι ίδιοι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα κάνουν, μιας και οι όποιες συστάσεις και προειδοποιήσεις είχαν γίνει πολλές φορές και αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
Για μια ακόμη φορά όμως, προς έκπληξη μας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν πως θα γίνει σύσταση και το πρόστιμο θα επιβληθεί την επόμενη φορά που θα γίνει παράβαση.
Επειδή λοιπόν για τους πιο πάνω λόγους αισθανόμαστε εξαπατημένοι από τη δημοτική αρχή και ότι προστατεύει επί σειρά ετών τον εν λόγω κτηνοτρόφο που καταπατά τις περιουσίες μας, κάνουμε γνωστό ότι θα προσφύγουμε σε άλλες υπηρεσίες, Νομαρχία, Δασαρχείο, ΟΠΕΚΕΠΕ με την ελπίδα να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.

Δ.Δ. Γεροπλατάνου 28/3/2013