Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για το Εξοικονομώ 2021

 


Παράταση, και συγκεκριμένα έως τις 15 Μαρτίου, έλαβαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το τρέχον «Εξοικονομώ 2021».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η συμμετοχή φαίνεται να είναι μεγάλη, δεδομένου ότι έχουν υποβάλει αιτήσεις ενεργειακής αναβάθμισης περισσότεροι από 80.000 πολίτες, με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος να ανέρχεται στα 632 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, αρκετοί είναι και εκείνοι που εμφανίζονται «επιφυλακτικοί», καθώς, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, μπορεί να θέλουν να συμμετάσχουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους ώστε να έχουν σε βάθος χρόνου εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά η κατάσταση τους τελευταίους μήνες με το ράλι στις τιμές και τους τσουχτερούς λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου τους κάνουν διστακτικούς στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πάντως, η δεύτερη παράταση (η τρέχουσα λήγει στις 15 Φεβρουαρίου – κανονικά έληγε 31 Ιανουαρίου) δίνεται για τη «διευκόλυνση της υποβολής των αιτήσεων, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν τον πρώτο μήνα έναρξης του προγράμματος».

Σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις που δίνουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και αναβαθμίζουν σημαντικά την κατοικία ενεργειακά είναι οι μονώσεις, τα ηλιακά για ζεστό νερό χρήσης και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με αυτόνομη, όπως λέβητας φυσικού αερίου ή αντλία θερμότητας.

Ως σημαντικότερο κριτήριο για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%.

Α.Ε. Χουλιαράδων-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3-1


*Την ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας στο γήπεδο Epirus Sport καθώς έχασε από την Α.Ε. Χουλιαράδων με 3-1 για την 19η αγωνιστική στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.

Ο Μπεζατι Ρετζεπ στο 13' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στο 22'  ο Δημάκος Γεώργιος διπλασίασε τα τέρματα της Α.Ε. Χουλιαράδων.

Ο Καλογερόπουλος Αθανάσιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 40' έκανε το 3-0.

Το τελικό 3-1 έκανε ο Ντότης Ραφαήλ Βασίλειος στο 63΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Α.Ε. Χουλιαράδων

Πέτρος Σταύρος, Ζιώγας Απόστολος (Τσακανέλης Κωνσταντίνος 74΄), Τσίρης Χρήστος, Καλογερόπουλος Αθανάσιος, Τζουρμανάς Χαρίλαος, Ζώνιος Ελευθέριος (Καλτσάς Παναγιώτης 66΄), Ζιώγας Σπυρίδων (Δημόπουλος Παναγιώτης 81΄), Παπανικολάου Ιωάννης, Πύρτσιος Θεόδωρος, Δημάκος Γεώργιος  (Χαλιάσος Σπυρίδων 74΄), Μπεζάτι Ρετζέπ (Τσαφώνης Αλέξανδρος 66΄)

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά:

Γκόνης Σπυρίδων, Σκόρδος Κωνσταντίνος (Ρέτσης Σπυρίδων 70΄), Άμρο Παντέλης,  Κόντος Κωνσταντίνος, Μήτσης Πέτρος (Κουρής Αναστάσιος 58΄), Ζότα Romeo  (Ζότα Αρσέν 46΄), Μακρής Χρήστος, Πατσούρας Ανδρέας,  Μπενέκος Αχιλλέας, Ντρουμπάλης Αναστάσιος  (Τσίτος Δημήτριος 79΄), Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής    

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 3-1

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 5-1

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:15)

EΟΔΥ: Πενήντα ένα θάνατοι σήμερα, 11.883 νέα κρούσματα

 


33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα ένα θάνατοι σήμερα 11.883, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 11.883, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.397.187 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 301 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.365 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.719 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 425 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 306 (72%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (28%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.255 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +10.31%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 321 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για λαθραία τσιγάρα

 


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 38 και 27 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν. 2960/01.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό τον 38χρονο και συνοδηγό τον 27χρονο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη χιλίων τετρακοσίων τριάντα έξι (1.436) πακέτων με τσιγάρα χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, επιμελώς κρυμμένα σε τρεις (03) τροχήλατες βαλίτσες στον χώρο αποσκευών του οχήματος, με σκοπό οι ανωτέρω να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, όπως επίσης και η εν λόγω ποσότητα τσιγάρων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας παράτυπο μετανάστη

 


Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν άμεσα, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ανευρέθηκε εντός αυτού αλλοδαπός, που διαπιστώθηκε ότι είχε επανεισέλθει παράνομα στη χώρα, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενήργησε την προανάκριση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εγνατία Οδό, ενόψει της κακοκαιρίας

 


Η διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από σήμερα το βράδυ στην Εγνατία Οδό, όπου αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπιάνκα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους, έπειτα από έκτακτη συντονιστική σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, κατά τις απογευματινές ώρες, από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας και την παραχωρησιούχο εταιρεία.   

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων ενόψει της κακοκαιρίας «ΜΠΙΑΝΚΑ», που αναμένεται να πλήξει σταδιακά την κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα τη νύχτα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων που αναμένεται να σημειωθούν, αλλά και των χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Τριάντα ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 56.090 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.298 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 314 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 18 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

255 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

64 στη Θεσσαλονίκη,

31 στην Ήπειρο,

28 στο Βόρειο Αιγαίο,

27 στην Αττική,

21 στα Ιόνια Νησιά,

17 στη Στερεά Ελλάδα,

15 στην Κεντρική Μακεδονία,

12 στο Νότιο Αιγαίο,

10 στην Πελοπόννησο,

10 στην Κρήτη,

  6 στη Δυτική Ελλάδα,

  6 στη Δυτική Μακεδονία,

  4 στη Θεσσαλία και

  4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 102.913 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99.364 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.549 των 150 ευρώ.

3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.693 ομοειδείς παραβάσεις

55 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στην Αττική,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και ιδιοκτήτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπάλληλο, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων,

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.183 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.009 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 603 ομοειδείς παραβάσεις.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου Πωγωνίου: Εκλογές για το νέο Δ.Σ. θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00


Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

 


Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα,  ISO-BOX Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (28/2/2022 – 06/3/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (28 Φεβρουαρίου – 06 Μαρτίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 01/03/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/03/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 -01 :00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 01/03/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη.

18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/03/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03 /2022

Συρράκο – Καλαρρύτες - Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00-13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 01/03/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/03/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 01/03/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 03/03/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 04/03/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα-Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/02/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 01/03/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 02/03/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 03/03/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/03/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/03/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Διαδερμική αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη

 


Τα τελευταία χρόνια η χειρουργική του προστάτη με την είσοδο των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν το δυοδικό laser με διαδερμική προσπέλαση, δικαίως χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, είτε για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη. Ως αποτέλεσμα έχουμε τον ταχύτατο χρόνο χειρουργείου χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο και φυσικά πολύ γρήγορη αποθεραπεία.

Σε τι διαφέρει το δυοδικό λέιζερ;

«Σε σχέση με άλλους τύπους λέιζερ απορροφάται καλύτερα από τον προστατικό ιστό και πολύ γρήγορα, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο επέμβασης αλλά επιτρέπει και την διαδερμική με βελόνα εφαρμογή στην περιοχή του περινέου (δηλ. μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού) χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει δια μέσω της ουρήθρας. Αυτό σημαίνει ότι κάλλιστα μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο με τοπική αναισθησία», επισημαίνει ο κ. Νικόλαος Μερτζιώτης, Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείς στο UCL της Μεγάλης Βρετανίας, Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής, Επανορθωτικής και Χειρουργικής Ανδρολογίας του Metropolitan General.

Η συχνουρία, η δυσκολία στην ούρηση, η διακοπτόμενη ούρηση, το αίσθημα ότι δεν έχει αδειάσει εντελώς η κύστη και η ανάγκη να τρέξουμε στην τουαλέτα, είναι μερικά από τα συμπτώματα που είναι κοινά στις δύο κύριες παθήσεις του προστάτη, δηλαδή την καλοήθη υπερπλασία και τον κακοήθη όγκο του προστάτη. Αυτά τα συμπτώματα αφορούν άνδρες κατά κύριο λόγο από την ηλικία των 45 ετών και άνω.
Με την ίνα του λέιζερ καταστρέφεται ο υπερπλαστικός ιστός του προστάτη, ενώ τις επόμενες ημέρες συνεχίζεται η καταστροφή δια μέσω της φυσιολογικής διαδικασίας που ονομάζεται πηκτική νέκρωση έτσι ώστε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα προστατικού ιστού να νεκρώνεται, επιτρέποντας την καλύτερη ούρηση.

Με τη μέθοδο αυτή οι άνδρες καταφέρνουν να διατηρήσουν την εκσπερμάτισή τους σε ποσοστά μεγαλύτερα του 90% και μπορούν να τεκνοποιήσουν. Οπότε, απευθύνεται κυρίως σε νεότερους άνδρες που ακόμα δεν έχουν τεκνοποιήσει χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι σοβαρές επιπλοκές απουσιάζουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση για την καλοήθη υπερπλασία δεν έχει καμιά επίπτωση στη στυτική λειτουργία.