Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Έργα Πολιτισμού, Ύδρευσης και Άρδευσης μέσω προγραμματικών συμβάσεων υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου


Νέα έργα πολιτισμού, ύδρευσης και αποκατάστασης της λειτουργίας αντλιοστασίων για την άρδευση των καλλιεργειών θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια, μετά την έγκριση των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων που ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η  Επιτροπή  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα:
Στον τομέα Πολιτισμού  προγραμματικές συμβάσεις  θα υπογραφούν για τα έργα:
Ø  Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την: «Αντικατάσταση στέγης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας» προϋπολογισμού 45.000,00  €. 
Ø  Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή στοιχείων ( παροχή γενικής υπηρεσίας ) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( Κ.Α.Σ ) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ Προφήτου Ηλία Βίτσας δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 24.800,00 €. 
Ø  Μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου & της Ιεράς Μητρόπολςη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης, Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 103.873,69 €.

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, συνολικά 180 έχουν χάσει τη ζωή τους, 15 νέα κρούσματα


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αριθμός που αφορά στις τελευταίες δύο ημέρες.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες.  Επίσης το τελευταίο διήμερο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77,8% άνδρες).
 Από το σύνολο των 2.952 κρουσμάτων, 652 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Μετρά οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων


Η Ε.Ε. της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, αναλογιζόμενη τις επιπτώσεις της δύσκολης για όλους μας περιόδου της πανδημίας και το γεγονός πως ανατράπηκε ο σχεδιασμός των ερασιτεχνικών σωματείων επιφέροντας πρόσθετες δυσκολίες στη λειτουργία και την επιβίωσή τους, λαμβάνει άμεσα τα κατωτέρω μέτρα οικονομικής στήριξης και ελάφρυνσης των σωματείων – μελών της Ένωσης.
1) Μείωση των παραβόλων συμμετοχής σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣΗΠ. Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 τα παράβολα συμμετοχής θα διαμορφωθούν ως εξής:
Α΄ Ερασιτεχνική: 40 €
Β΄ Ερασιτεχνική: 30 €
Γ΄ Ερασιτεχνική: 20€
Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣΗΠ: 20 €
2) Μείωση κατά 10% των εξοδολογίων διαιτησίας για όλες τις κατηγορίες.
3) Διατήρηση των δύο αγωνιστικών δωρεάν διαιτησίας για όλες τις κατηγορίες.
4) Συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία “ΣΙΟΝΤΗΣ Ν. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ Α.Ε.” για τη χορηγία αθλητικού υλικού στα σωματεία.
5) Διενέργεια Λαχειοφόρου Αγοράς με έπαθλο ένα αυτοκίνητο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα σωματεία.
6) Χορηγία διακοσίων πενήντα (250) Ευρώ στα σωματεία από την εταιρεία “Σύγχρονες Κατασκευές Ηπείρου Βρακάς – Παππάς Ε.Ε.”, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.
Η διάθεση των λαχνών της Λαχειοφόρου και η λήψη της χορηγίας από τα σωματεία θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου, οπότε και θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση με νέα μας ανακοίνωση.

Δήμος Πωγωνίου: Τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων


Τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι τα εξής:
1. Σιούτης Μιχαήλ,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Επιτροπής.
2. Γαλίτσης Νικόλαος
3. Τσαραώσης Κων/νος
4. Μεντής Ελευθέριος
5. Μποντίνης Γρηγόριος
6. Νατσίκου Ειρήνη
7. Κέκος Κων/νος,
8. Oικονόμου Γεώργιος
9. Κούρος Παναγιώτης
10. Μάκης Απόστολος
11. Ηλία Αθηνά

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της σε όλα τα ζητήματα έκανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο κανάλι Blue Sky


Αναφερόμενος  στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Κουρουμπλής  δήλωσε ότι αυτό διαχρονικά διακατέχεται από έναν «τραπεζικό αυτισμό». «Ποτέ δε στήριξε με οργανωμένο τρόπο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και  ποτέ δεν εξεδήλωσε αγωνία για την απώλεια θέσεων εργασίας.  Χρηματοδοτούσε και καθιστούσε ανέκαθεν πλούσιους όσους κατά καιρούς επέλεγε ή του υποδείκνυαν οι κυβερνήσεις. Το Νοέμβριο η σημερινή κυβέρνηση το  απάλλαξε από ποινικές ευθύνες, με τον Νέο Ποινικό Κώδικα και τώρα έρχεται δήθεν να τους μαλώσει, γιατί δεν χρηματοδοτούν τη μικρομεσαία επιχείρηση. Θα  υπακούσουν όπως υπάκουσαν και οι εισπρακτικές εταιρίες», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουρουμπλής  αναφέρθηκε στην εικόνα που έδειξε η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τη «τουρλουμπούκι», σε ότι αφορά στη λίστα των χωρών οι τουρίστες των οποίων μπορούν να  έρχονται στην Ελλάδα, κάτι που είχε αποτέλεσμα αυτό το μεγάλο επεισόδιο με την Ιταλία. «Δεν ξέρει η δεξιά της τι ποιεί η αριστερά της»,  είπε χαρακτηριστικά. 
Ο πρώην υπουργός έβαλε στη συζήτηση το ζήτημα της εκποίησης δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ,  όπως τα αποθέματα νερού, και τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, που υπάγεται στα κοινά και κοινωνικά αγαθά, τα οποία πλέον προστατεύονται από το νέο Σύνταγμα. «Έχουμε εξαιρετικά ποιοτικό νερό,  προσιτό σε τιμές για τους πολλούς ,  και θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό που  έγινε στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, όπου ανέβηκαν οι  τιμές σε βάρος των πολλών και να υποβαθμίστηκε η  ποιότητα του νερού, με αποτέλεσμα τώρα οι κυβερνήσεις να παίρνουν πίσω  τη διαχείριση του αγαθού αυτού.  Δεν τα ξέρετε αυτά;», ρώτησε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο  κ. Κουρουμπλής.  

Μαρία Κεφάλα: Ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές δυσπρόσιτων περιοχών με την διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών


Ίσες ευκαιρίες για τους μαθητές και της πλέον δυσπρόσιτης περιοχής της Ελληνικής Επικράτειας, φέρνει η απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μοριοδοτήσει διπλά  την προϋπηρεσία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.
   Το θέμα αυτό ανέδειξε πριν λίγους μήνες η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, καθώς διαπιστώθηκε άρνηση από πλευράς εκπαιδευτικών να στελεχώσουν σχολικές  μονάδες δυσπρόσιτων περιοχών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υπηρεσιών εκπαίδευσης. 
Από κοινού με την συνάδελφο της Βουλευτή Κορινθίας  κ. Μαριλένα Σούκουλη ζητούσαν από την υπουργό να λάβει μέριμνα, όπως και έγινε.
 Η κ. Κεφάλα επίσης με άλλο αίτημά της στο Υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει και τη λειτουργία προτύπου λυκείου στα Ιωάννινα, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο πρότυπων σχολείων, την λειτουργία των οποίων, η κοινωνία την επικροτεί. 

ΟΑΕΔ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων


Συνολικά, θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.

Ξεκινά νωρίτερα εφέτος η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Συγκεκριμένα, από αύριο Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους. 
Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου. Επίσης, το εφετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει νωρίτερα, στις 24 Αυγούστου 2020, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Συνολικά, θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ.
Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας, κατά το διάστημα από 5 έως 8 Ιουνίου 2020, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
• ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθ' όλη την εορταστική περίοδο, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων,
• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
• συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),
• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
• έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν και
• ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Από τις 4 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών


Από την  Πέμπτη 4 Ιουνίου, έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
https://stegastiko.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr ), προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου:
(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
(γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
(ε) Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550).
(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης  (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
(η) Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
2. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου:

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 10:00 π.μ.


Την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει (με τηλεδιάσκεψη), η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου/2020 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: ««Αντικατάσταση στέγης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας» προϋπολογισμού 45.000,00  €. (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή στοιχείων ( παροχή γενικής υπηρεσίας ) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( Κ.Α.Σ ) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ Προφήτου Ηλία Βίτσας δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 24.800,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου & της Ιεράς Μητρόπολςη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης, Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 103.873,69 €, (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Μη χειρουργικό facelift και αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Μύθος ή πραγματικότητα;


Την ανωτερότητα των μη επεμβατικών αισθητικών θεραπειών καταδεικνύει η προτίμηση των γυναικών σε αυτές. Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2018 οι αισθητικές επεμβάσεις παρουσίασαν άνοδο κατά 5,4%, εκ των οποίων οι μη επεμβατικές θεραπείες, κατά 10,4%. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των επεμβατικών θεραπειών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά μόλις 0,6%. 
«Μεγάλη τάση προς τις κοσμητικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα εκείνων που δεν απαιτούν χειρουργικό νυστέρι, έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Ο βασικότερος λόγος είναι αφενός η μεγάλη επιρροή από τα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης, με τις ιδιαίτερα αψεγάδιαστες  φωτογραφίες μοντέλων και αφετέρου η μεγάλη τάση του ανθρώπου να αποκτήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο το δυνατό ανώδυνα και άμεσα. 
Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, που έχει επιτρέψει την ανώδυνη ανανέωση της εμφάνισης της επιδερμίδας, έχει άρει και τα δύο βασικότερα εμπόδια: του πόνου και της μακρόχρονης ανάρρωσης. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για την εμφάνισή τους, δεν αρκούνται στην ενημέρωση και στην επιθυμία, αλλά τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα», σημειώνει η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη.