Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ώρα 10:00 π.μ.


Την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει (με τηλεδιάσκεψη), η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου/2020 Πρακτικού της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: ««Αντικατάσταση στέγης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κλεισούρας» προϋπολογισμού 45.000,00  €. (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συλλογή στοιχείων ( παροχή γενικής υπηρεσίας ) για την υποβολή φακέλου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( Κ.Α.Σ ) του Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ Προφήτου Ηλία Βίτσας δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 24.800,00 €. (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της  Περιφέρειας Ηπείρου & της Ιεράς Μητρόπολςη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη & αρχιτεκτονική και στατική μελέτη για την αποκατάσταση του καθολικού της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννη Βέλλιανης, Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Σουλίου» προϋπολογισμού 103.873,69 €, (με ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αναπληρωτή του, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.


4. Επικαιροποίηση της έγκρισης συμμετοχής της ΠΕ Θεσπρωτίας στο έργο με το ακρωνύμιο THEMATIC Tourismfounded on InnovationCapacities ( ακρωνύμιο: THEMATIC αριθμός έργου : 1073 ) προγράμματος Interreg ADRION 2014-2020.
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου
και του Τ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΡΟΝΤΑ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια  πίνακα Μ.Τ και καλωδίων   αντλιοστασίων άρδευσης  (Δικόρφου και Τσουκνίδας) του ΤΟΕΒ ΑΧΕΡΟΝΤΑ», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΡΟΝΤΑ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια ρυθμιστή στροφών(inverter160 Kw/200hp ) και ομαλού εκκινητή   (softstarter) αντλιοστασίων  άρδευσης  του ΤΟΕΒ Αχέροντα», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τ.Ο.Ε.Β. ΛΑΜΑΡΗΣ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια  σωλήνων πολυαιθυλενίου PE/DN 500-ND=12,5 Atm για την αντικατάσταση αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας  ΤΟΕΒ  Λάμαρης  Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΓΟΕΒ ΛΕΚΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος και υλικών επισκευής ηλεκτροκινητήρων αντλιοστασίων του (ΓΟΕΒ Λεκάνης Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
9. Έγκριση τροποποίησης της από  21.02. 2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας που αφορά το έργο: «Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Φεϋζούλ Άρτας, τη στατική επάρκεια του μνημείου, την αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του».
10. Έγκριση τροποποίησης της από  19.12.2018  Προγραμματικής Σύμβασης  της Περιφέρειας Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ», που αφορά παράταση ως προς το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής της.
11. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Προμήθεια σωλήνων  πολυαιθυλενίου ΡΕ 80( Φ90,Φ63)  και υδραυλικών υλικών για την άρδευση – ύδρευση Σιτσαίνων  του Δήμου Μετσόβου», προϋπολογισμού 24.800,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
12. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ΠΕ Ιωαννίνων  και του Δήμου Ιωαννιτών  για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την γεώτρηση στη θέση ¨Κεφαλόβρυσο¨ έως τον οικισμό της Τ.Κ Μανολιάσας», προϋπολογισμού 140.000,00 €(με ΦΠΑ) και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων  από την Περιφέρεια Ηπείρου/ΠΕ Ιωαννίνων με τους αναπληρωτές τους, για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.
13. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργουου (Υποκατηγορία  Α2, ομάδα 7η)  «Ιδρυση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 21.600 πατρογονικών ορνίθων στην  ΤΚ Κόντσικας Δήμου Ιωαννιτών Π.Ε.Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Κωνσταντίνος Μάντζιος.(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
14. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η, α/α/1η): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας , δυναμικότητας 60.480 ορνιθίωνκρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Μουσιές», της Τ.Κ. Ράχης, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Θεόδωρος Αλέξης. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15. Γνωμοδότηση ,επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η, α/α 2)  «Ίδρυση πτηνοτροφικής εγκατάστασης συνολικής δυναμικότητας 40700 ωοτόκων ορνίθων, 12.000 ελευθέρας βοσκής & 28.000 αχυρώνα, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί  στη θέση «Παλιουρίες΄» της Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.». (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η ,α/α 1): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής  μονάδας, δυναμικότητας 32.000 ορνιθίωνκρεατοπαραγωγής  με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Πετραλώνων, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας ο Λάμπρος Καρβούνης.(εισήγηση Δ/νση  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
Αποφάσεις Περιφερειάρχη ένταξης  στο   ΕΠ «Ήπειρος 2014-2020», έργων  αποχέτευσης στο Δήμο Ζίτσας προϋπολογισμού 7,1 εκ ευρώ
Την ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό ως προς τη δημόσια δαπάνη να ξεπερνά τα 7, 1  εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης-Φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Δήμος Ζίτσας.
Η πρώτη πράξη αφορά τμήμα της Τ.Κ. Ροδοτοπίου,  η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκος 13.180μ, την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων, φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός Αντλιοστασίου  και ενός καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 3.600μ., o οποίος θα καταλήγει στο υπάρχον αντλιοστάσιο  της Δ.Ε.Υ.Α.Ι., εντός της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.  Στη συνέχεια μέσω  του υφιστάμενου δικτύου  θα γίνεται η μεταφορά των λυμάτων στην ΕΕΛ της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.963.637,68 ευρώ.
Η δεύτερη πράξη αφορά τον οικισμό της Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, συνολικού μήκους 5.830 μέτρων βαρυτικών αγωγών και 645 μ. καταθλιπτικών αγωγών, κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων φρεατίων επισκέψεως και φρεατίων πτώσης, ενός αντλιοστασίου και τριών φρεατίων άντλησης. Οι καταθλιπτικοί αγωγοί θα καταλήγουν στον υφιστάμενο συλλεκτήριο αγωγό επί τις Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται στη Ε.Ε.Λ. της ΔΕΥΑΙ.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.149.260,13ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr