Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 29 Φεβρουαρίου.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.
Χειμερινές εκπτώσεις θα υπάρξουν πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2017.
Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αυτές πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους.

Το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (06-01-2017) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, από 57χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστος δράστης χθες τα ξημερώματα, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Ύστερα από αναζητήσεις, ο 21χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων και από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ωδή στην Ηπειρώτικη φύση: Μια δημιουργία του Βασίλη Λάππα.

Ωδή στην Ηπειρώτικη φύση. Μια δημιουργία του Βασίλη Λάππα

Το μεγαλείο της ηπειρώτικης υπαίθρου με τις απρόσμενες εναλλαγές, την εντυπωσιακή πολυχρωμία, με τις κορυφές των βουνών να χάνονται μέσα στα σύννεφα, λουλούδια ν` ανθίζουν μέσα στην πέτρα, κρυστάλλινα νερά μέσα από τις αναρίθμητες πηγές, τα παιχνίδια του ήλιου μέσα στα γαλήνεα νερά μιας λίμνης, την θαυμαστή αρχιτεκτονική των σπιτιών και των εκκλησιαστικών μνημείων, αυτά είναι λίγα απ` αυτά που θα μαγέψουν τον επισκέπτη τα πανέμορφα χωριά των Ιωαννίνων.
Ωδή στην Ηπειρώτικη φύση
Φωτογραφία, Σκηνοθεσία, Παρουσίαση Βασίλης Λάππας

Ένα ταξίδι, στο χρόνο, στο χρώμα, και στο  μεγαλείο της ηπειρωτικής  υπαίθρου,  με τις απρόσμενες εναλλαγές, την εντυπωσιακή  πολυχρωμία, με τις κορυφές των βουνών να χάνονται μέσα στα  σύννεφα, λουλούδια ν` ανθίζουν μέσα στην πέτρα, κρυστάλλινα  νερά  να αναβλύζουν μέσα από τις αναρίθμητες πηγές. Ποτάμια με καθάρια νερά να διασχίζουν βουνά και πεδιάδες.
Ο Βασίλης Λάππας,  μέσα από τις φωτογραφικές του δημιουργίες, με το συνδυασμό εικόνας και ήχου, κάνει μια Ωδή στη Φύση, ένα διαρκές ταξίδι στα πανέμορφα χωριά των Ιωαννίνων, τα  Ζαγοροχώρια.
Ο πολυσύνθετος σχεδιασμός του τοπίου, μέσα στη χαράδρα του Βίκου, μαρτυράει τον πραγματικό καλλιτέχνη, τη φύση, που έμαθε να συγκλονίζει τον περπατητή με τις πινελιές της, και να τον ανταμείβει  για την αγάπη που της δείχνει.
Οι εκπλήξεις στα πανέμορφα  αυτά χωριά δεν τελειώνουν ποτέ, η πνοή των ανθρώπων πλανιέται διάχυτη, πάνω από τα ερειπωμένα χωριά αποτυπωμένη  στα άψυχα,  για να μαρτυρούν τις μνήμες που επιβιώνουν, από το βάλσαμο που έχυσε η φύση  μέσα από τα σπλάχνα των βράχων.
Η επενέργεια εδώ είναι μεγάλης διάρκειας δίχως θορύβους  και ξέρει να συγκλονίζει τον άνθρωπο που είναι κατά μεγάλο μέρος δημιούργημα του τόπου που ζει
Ο Βασίλης Λάππας  γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κουκλιοί Πωγωνίου του νομού Ιωαννίνων και από μικρή ηλικία ασχολείται με τη φωτογραφία και περισσότερο με τη φωτογράφηση  των Ελληνικών τοπίων και τη σκηνοθεσία.
   Το 1990 παρακολούθησε  μαθήματα φωτογραφίας στις σχολές  ΑΚΤΟ και διακρίθηκε στον τομέα  της  Σκηνοθεσίας, τη Δημιουργία Ηχοραμάτων και Οπτικοαουστικών Παρουσιάσεων.
   Το 1991 διοργάνωσε την παρουσίαση των τελειόφοιτων των σχολών ΑΚΤΟ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων,  όπου και παρουσίασε το έργο  του «Ωδή στη Σαντορίνη», από το ομώνυμο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, με απαγγελία του Ηθοποιού, Νίκου Μαγδαληνού.
   Από το 1994, ο  Βασίλης Λάππας  διαθέτει  δικό του επαγγελματικό στούντιο  οπτικοαουστικών παρουσιάσεων και πελάτες του είναι πολλά γνωστά ονόματα του χώρου. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει  στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το έργο του   «Βίκος: Χρονικό στις Εποχές», το οποίο απέσπασε άριστες κριτικές από ανθρώπους των γραμμάτων  και της  τέχνης. Το έργο του αυτό παρουσιάσθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με χορηγία του Ινστιτούτου, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με χορηγία της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος   Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. στην οποία είναι ενεργό μέλος από το 1993 και στις 22 Μαΐου 1996, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής.
    Φωτογραφίες και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως  «ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, DRIVE, BOSS, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΜΟΤΟ, ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ», καθώς και στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με την Ethnodata. 
   Ταυτόχρονα υπήρξε και ο προσωπικός φωτογράφος  του Γιώργου Χειμωνέτου και της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.
Το 1996, σκηνοθετεί το έργο της ΔΕΗ «Οπτική Ενέργεια»,   σε φωτογραφίες Άλκη Ξανθάκη και Ντόρας Μηναϊδη, κείμενα Μάνου Στεφανίδη απαγγελία κειμένων, Κώστα  Χριστοφιλόπουλου και μουσική YIANNΙ. Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στη Στοά βιβλίου και στο Γκάζι. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, η ΔΕΗ ανέλαβε τη  χορηγία και το έργο κυκλοφορεί σε CD-ROM.
Το 1999, παρουσίασε σε  διεθνές συνέδριο στην Ουκρανία το έργο «Ονειρικός Κόσμος», του Λάζαρου Σακελλαρίου, κατά την οποία έγινε και η βράβευση  του τότε Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεράσιμου Αρσένη. 
Στις 17/4/2000,  παρουσίασε  στην αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το έργο του «Θαυμαστά Ερείπια», σε κείμενα και απαγγελία, Ναπολέοντα Λαζάνη. Το έργο   προλόγισαν  ο  Ιστορικός Φωτογραφίας, Άλκης Ξανθάκης  και ο Πρόεδρος  της  Ένωσης  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος, Δημήτρης Λούκας. Μετά την προβολή του έργου  του απενεμήθη τιμητική πλακέτα  από την  Ένωση  Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού  Ελλάδος,  για την προσφορά του στον πολιτισμό και τον τουρισμό της χώρας μας.
Από το Νοέμβριο  του 2002, ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Κώστα Χριστοφιλόπουλο στο περιοδικό Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας.

Το Φεβρουάριο του 2003, σκηνοθετεί το έργο «Οι Άνθρωποι της  Κ.Ο.Α», το οποίο στις 28-2-2003 παρουσιάσθηκε στην πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τα 60 χρόνια  της στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και του απενεμήθη έπαινος από το Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,  Άρη Γαρουφαλή, για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της πανηγυρικής αυτής εκδήλωσης.

Τα νέα όρια σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ

Οι πλέον χαμένοι αυτών των αλλαγών είναι οι μητέρες ανηλίκων και όσοι βγαίνουν σε σύνταξη πρόωρα πριν τα 62.

Για τον επόμενο χρόνο, οπότε και κατοχυρώνουν δικαίωμα για να βγουν σε σύνταξη τουλάχιστον 150.000 άτομα ισχύουν νέες διατάξεις και η επιβάρυνση είναι από 3 ως και 21 μήνες.
Οι πλέον χαμένοι αυτών των αλλαγών είναι οι μητέρες ανηλίκων και όσοι βγαίνουν σε σύνταξη πρόωρα πριν τα 62.
Σε ό,τι αφορά ΔΕΚΟ και Τράπεζες για όσους βγαίνουν σε σύνταξη το 2017 οι διατάξεις – κλειδιά είναι τέσσερις:
Μητέρες με ανήλικο παιδί ως 31/12/2010 εάν συμπληρώνουν το 2017 το 50ο έτος ηλικίας θα αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη στα 58 έτη και 5 μήνες.
Μητέρες με 25 έτη και ανήλικο παιδί το 2011 εάν συμπληρώσουν το 52ο έτος το 2017 βγαίνουν σε σύνταξη στα 58 έτη και 5 μήνες.
Μητέρες με 25 έτη και ανήλικο το 2012 εφόσον συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους το 2017 αποχωρούν στα 59 έτη και 6 μήνες.
Άνδρες ασφαλισμένοι πριν το 1993 εάν συμπληρώσουν 35ετια το 2017 μπορούν να βγουν σε σύνταξη σε ηλικία 59 ετών και 8 μηνών.
Στο Δημόσιο:

Τι να πληρώνετε με «πλαστικό» χρήμα για να έχετε αφορολόγητο

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η υπουργική απόφαση που θα προσδιορίζει τις εξαιρούμενες δαπάνες θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και η εξαίρεση των δαπανών θα κινείται στη λογική της εξαίρεσης δαπανών με χαμηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής, αλλά και στις τεχνικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων πληρωμών.
Οι αγορές που θα χτίζουν αφορολόγητο είναι σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, καύσιμα, αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ξενοδοχεία, παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. Εκεί οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώνουν με κάρτα ώστε να πιάσουν το ποσό που χρειάζονται για να έχουν αφορολόγητο και να μην πληρώσουν βαρύ πρόστιμο.
Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2017 να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του με δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (09-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (10-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (11-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (12-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (13-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (14-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (09-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (10-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (11-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (12-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (13-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.

Σάββατο (14-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του, Ομήρου 26 και Αρκαδίου, Ελευσίνα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου σας καλεί να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου μας, να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, και να τραγουδήσουμε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 11:30 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου.
(Ομήρου 26 και Αρκαδίου, Ελευσίνα


Το Δ.Σ. του Συλλόγου