Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Επιχορηγούμενο internet σε πρωτοετείς φοιτητές

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν με τη μέθοδο Voucher μηνιαία επιχορήγηση η οποία ανέρχεται στα δέκα ευρώ (10 ευρώ)  έχουν πρωτοετείς φοιτητές.
Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση [σταθερή ή κινητή (mobile)] για δώδεκα (12) μήνες θα μπορούν να έχουν οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019.
Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν με τη μέθοδο Voucher μηνιαία επιχορήγηση η οποία ανέρχεται στα δέκα ευρώ (10 ευρώ).
Η συνολική αξία του κουπονιού θα καλύπτει κατά μέγιστο το εκατό τοις εκατό (100%) του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων.
Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου είναι απλές με ελεύθερη επιλογή παρόχου και συμβολαίου.

MRB: Στο 8% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Σε δημοσκόπηση της MRB, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 καταγράφει διαφορά 8% ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 31,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,3%
Χρυσή Αυγή: 6,8%
Κίνημα Αλλαγής: 6,8%
ΚΚΕ: 6%
Ένωση Κεντρώων: 2,3%
Ποτάμι: 1,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,4%
Ελληνική Λύση: 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%.
Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Ομιλία του Γιάννη Στέφου στην ολομέλεια της βουλής για τον προϋπολογισμό


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στις 13-12-2018 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Η ομιλία ξεκίνησε με ειδική αναφορά στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων που έγινε την ίδια ημερομηνία πριν 75 χρόνια, το 1943. «Τα θύματα του ναζισμού είναι ζωντανά στη μνήμη μας και μας κάνουν να μην ξεχνάμε τα φίδια που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας», τόνισε ο βουλευτής, με αποτέλεσμα μετά το πέρας της ομιλίας του ο πρόεδρος της βουλής να κηρύξει ενός λεπτού σιγή προς τιμή των θυμάτων του ναζισμού.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής, συνδέοντας την άνοδο του ναζισμού στην χώρα μας με τη διολίσθηση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις προς άγραν ψηφοφόρων, στηλίτευσε τον ιδεολογικό κατήφορο της ΝΔ.
 «Αν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ, τι σημαίνει αυτό αν όχι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσεγγίζει ιδεολογικά την ακροδεξιά;» υπογράμμισε. Απέδωσε τη διολίσθηση αυτή στο γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από την τωρινή κυβέρνηση, η επικοινωνιακή και πολιτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυσε σε ένα σενάριο καταστροφολογίας, το οποίο αποδείχτηκε σαθρό. Κάνοντας μια αναδρομή στα καταστροφολογικά σενάρια, τόνισε ότι από την αριστερή παρένθεση μέχρι την περικοπή των συντάξεων η τακτική της ΝΔ αποδείχτηκε εσφαλμένη και προβληματική. 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. για διμερείς επαφές και ομιλία του στο 18ο Φόρουμ της Ντόχα


Το Κατάρ επισκέπτεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Από αύριο θα έχει συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, Sheikh Mohammad bin Abdulrahman Al-Thani, τον Aναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Soltan bin Saad Al-Muraikhi και τον Υπουργό Εργασίας, Yousef bin Mohamed Al-Otman Fakroo.
Θα μιλήσει επίσης στο 18ο Φόρουμ της Ντόχα με θέμα «Οι αλλαγές στον κόσμο, παλιοί πρωταγωνιστές, καινούργιες συμμαχίες».
Τέλος, θα συναντηθεί στη Ντόχα με την ελληνική Διασπορά, με συμπατριώτες μας, που εργάζονται στις εκεί ελληνικές (κυρίως κατασκευαστικές) επιχειρήσεις.

Καινοτόμα προϊόντα και δράσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου για ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής

Μια σειρά  ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε σε ορισμένες από αυτές, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ιωάννινα, με τη συνεργασία Περιφέρειας, «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» και Δήμου Ιωαννιτών.
Θέμα της ήταν: «Παραδοσιακά καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα της Ηπείρου», που αφορούν το «κασκαβάλι Πίνδου», το «τσαλαφούτι Τζουμέρκων», το αίγειο γάλα για την Παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου τυριού, τα αυτοφυή μανιτάρια και τη δημιουργία νέων λειτουργικών γαλακτοκομικών προϊόντων με προσθήκη β΄- γλυκάνης.
«Μία Περιφέρεια, όπως της Ηπείρου, που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, έχοντας το πλεονέκτημα να έχει 5000 φυτά και από αυτά πολλά να είναι αρωματικά πρέπει  να έχει προϊόντα ποιότητας», τόνισε στην εισαγωγή του ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πώς αυτή «η μεγάλη δύναμη της Ηπείρου», διαπιστώθηκε  όταν «στα πλαίσια της εξωστρέφειας που επιδιώκει η Περιφέρεια άρχισε να συμμετέχει σε μεγάλες αγορές του κόσμου, μισθώνοντας εκθεσιακούς χώρους, στους οποίους στεγάζονται μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που προβάλλουν τα προϊόντα τους».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε θέματα που έχουν άμεση επίδραση στους παραγωγούς της Ηπείρου:

Ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019: "Κοινωνική συνοχή, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, μείωση φορολογίας, στήριξη επιχειρηματικότητας"


Στην ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, προώθησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, αύξησης των επενδύσεων και μείωσης των φορολογικών βαρών, επικεντρώθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στην ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.
Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε πως μετά από οκτώ χρόνια ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος που συντάσσεται προκειμένου να εξυπηρετήσει δύο βασικούς στόχους: α) τη δημιουργία δημοσιονομικών πλεονασμάτων που θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του χρέους και β) τους αναπτυξιακούς στόχους της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η πρόκληση, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είναι η ανάκτηση της δημοσιονομικής μας αξιοπιστίας, καθώς η επίτευξη υψηλών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια συνεχόμενα δεν είναι πάντα εφικτή, αφού εξαρτάται και από την επικράτηση ομαλών συνθηκών στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.
Η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης θα ανακουφίσει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας. Ορθώς ενισχύονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα και ορθώς δημιουργούνται εκείνες οι προϋποθέσεις στήριξης του κοινωνικού κράτους. Αυτή είναι και η διαφορά μας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μονεταριστικές πολιτικές που διέλυσαν το κοινωνικό κράτος σε όλη την Ευρώπη και οδήγησαν στα σημερινά ευρωπαϊκά αδιέξοδα, τις μεγάλες ανισότητες και τον ευρωσκεπτικισμό, ανέφερε ακόμη ο Γιαννιώτης βουλευτής.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Σ. Κράψης 16-12-18/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ
 
Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
 Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (00:00)  
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:30)

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 17η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα & ώρα 11.30 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ
Α΄87) ήτοι: Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου για το οικ. έτος 2019.
2. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας με ανοιχτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό για το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού δαπάνης 279.200,00€ με ΦΠΑ.
3. Αποδοχή γνωμοδότησης ή μη σχετικά με περί επιστροφής ποσού 12.000,00€ στη CINEEM λόγω μη επιλέξιμων δαπανών.
4. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 10η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου.
5. Έγκριση ή μη πρακτικού της Επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου».
6 Ορισμός δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 7-2-2019 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων
όπου θα συζητηθεί η αρ.εκθ.κατ.243/2011 έφεση.
7. Ορισμός δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 4-2-2019 στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων για συζήτηση
της 703/2015 αγωγής και από 30-3-16 (5/2016) κύριας παρέμβασης.
8. Ορισμός δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις 23-1-2019 στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων για συζήτηση αγωγής Στ. Θεοχάρη κατά πρώην Δήμου Άνω Καλαμά & νυν Δήμου Πωγωνίου.
9. Αίτημα Δημάρχου Πωγωνίου περί ορισμό δικηγόρου για σύνταξη έγγραφων εξηγήσεων (ΣΕΠΕ).
10. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
11. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ ».
12. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
13. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος«ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
14. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
15. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη προϋπολογισμού έτους 2019 του κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ ».
16. Έγκριση απολογισμού –ισολογισμού έτους 2017 του Κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
17. Υποβολή τεχνικού προγράμματος έτους 2019 για έγκριση αυτού και εγγραφή των έργων στον προϋπολογισμό του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
18. Συζήτηση της από 21-9-2018 αίτηση της μισθώτριας Μανιάτη Κωνσταντίνας για την απευθείας εκμίσθωση του διαμερίσματος Ι-3 στον Πειραιά.
19. Έγκριση Πρακτικού Τ.Σ. Δελβινακίου σχετικά με τη χορήγησης υποτροφίας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 από το κληροδότημα «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΛΑ» μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των δικαιολογητικών.
20. Έγκριση απολογισμού –ισολογισμού έτους 2017 του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ».
21. Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2017 του Κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
22. Περί έγκρισης απολογισμού-ισολογισμού έτους 2017 του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
23. Σχετικά με διακοπή εργασιών των κληροδοτημάτων αυτοτελούς διαχείρισης του Δήμου Πωγωνίου στη ΔΟΥ Ιωαννίνων.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Διανομή λαδιού, οπωροκηπευτικών και φέτας σε δικαιούχους του ΚΕΑ


Ο Δήμος Ιωαννιτών ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ιωαννίνων, στο  πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020, γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή λαδιού, οπωροκηπευτικών και φέτας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 σε δικαιούχους του ΚΕΑ οι οποίοι έχουν τροποποιήσει την αίτησή τους για παροχή ειδών ΤΕΒΑ. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή μέσω γραπτού μηνύματος για να προσέλθουν στα σημεία διανομής.
Συγκεκριμένα η διανομή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:
• Κεπαβι  17/12/2018
• Πέραμα  17/12/2018
• Κατσικά  17/12/2018
• Ανατολή  17/12/2018
• Πεδινή  17/12/2018
• Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας  18/12/2018
• Ερυθρός Σταυρός  18/12/2018
• Ι.Ν. Περιβλέπτου (Αλφαβητικά από το Α έως και το Λ) 18/12/2018
• Ι.Ν. Περιβλέπτου  (Αλφαβητικά από το Μ έως και το Χ)
19/12/2018
ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ:
• Πράμαντα  18/12/2018
• Καλέντζι     18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ:
• Αγία Κυριακή  18/12/2018
• Δερβίζιανα       18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ:
• Μηλιωτάδες  18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ:
• Ελεούσα    18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ:
• Κόνιτσα     18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ:
• Μέτσοβο   18/12/2018
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
• Καλπάκι     18/12/2018
Οι λίστες των ωφελούμενων του προγράμματος έχουν οριστεί με την Δ23/ΟΙΚ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-04-2017 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους Τ.Ε.Β.Α./FEAD 2014-2020”.

14η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ε. Κληματιας 16-12-18/15:00), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πασσαρώνα Ροδοτοπίου- Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 16-12-18/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής MAISON Ε.Π.Σ.ΗΠ.
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (15:00)   
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)   
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)   
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 15:00  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ  (15:00)  

Γιάννενα: Ημερίδα με θέμα "Παραδοσιακά και Καινοτόμα Τυροκομικά Προϊόντα της Ηπείρου, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ. στον Πολυχώρο Δ. Χατζής


Ημερίδα με θέμα "Παραδοσιακά και Καινοτόμα Τυροκομικά Προϊόντα της Ηπείρου, διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ & το Δήμο Ιωαννιτών, Παρασκευή 14/12/18 στις 10:30 π.μ. στον Πολυχώρο Δ. Χατζής.

Οικογενειακός Ιατρός και σύστημα παραπομπών (Gatekeeping): Ζητούμε άμεσα διευκρινήσει


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  Τ.Κ 16346
ΤΗΛ.210-9959181, FAX: 210-9916854
Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη
Αθήνα 11/12/2018
Προς:  Υπουργό Υγείας κ.Ξανθό Ανδρέα
            Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Πολάκη Παύλο

Κοινοποίηση:  Προέδρο ΕΟΠΥΥ  κ. Μπερσίμη Σωτήριο

ΘΕΜΑ:
Οικογενειακός Ιατρός και σύστημα παραπομπών (Gatekeeping). Ζητούμε άμεσα διευκρινήσεις
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σε συνεχείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ εκπροσώπων του Υπουργείου γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού της αποτυχίας του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού με στοιχεία τα οποία δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα.
Αναφέρθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι 4000 οικογενειακοί ιατροί εκ των οποίων οι περίπου 1000 είναι των ΤΟΜΥ και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και οι υπόλοιποι 3000 είναι αυτοί που υπηρετούν στα κέντρα Υγείας. Αποκρύπτεται σκοπίμως λοιπόν ότι ουσιαστικά 1000 είναι αυτοί που είναι πραγματικά οικογενειακοί ιατροί, ενώ οι άλλοι επιτάχθηκαν να κάνουν τον οικογενειακό παράλληλα με τα καθήκοντα τους στα κέντρα Υγείας και φυσικά εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα : Ποιο από τα καθήκοντα  τους θα κάνουν αφού για να κάνουν τον οικογενειακό θα εγκαταλείψουν την δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν δηλαδή την παροχή των υπηρεσιών τους στο κέντρο Υγείας. Ο σοφός λαός κύριε Υπουργέ λέει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι «δύο καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη». Στο σημείο αυτό  θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι εκκρεμεί και δικαστική απόφαση με προσφυγή των ιατρών των Κέντρων Υγείας για το πόσο είναι σύννομο να είναι οικογενειακοί ιατροί παράλληλα με την λοιπή υπηρεσία τους
Παράλληλα με τον θεσμό του Οικογενειακό ιατρού από 1/1/2019 έχει αναφερθεί ότι θα ισχύσει και ο θεσμός των παραπομπών από τον οικογενειακό ιατρό στους ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων (καρδιολόγο-πνευμονολόγο κλπ που είναι γνωστός ως  gatekeeping). Σε πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού Ανδρέα. αναφέρθηκε ότι ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού θα εφαρμόζεται σταδιακά, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ερωτάται λοιπόν ο κ. Υπουργός:
α) Το σύστημα παραπομπών θα ισχύσει από 1/1/2019;
β) Οι συμβάσεις των λοιπών ιατρών πλην οικογενειακών θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως είναι σήμερα
γ) Συγκεκριμένα τι σημαίνει σταδιακή εφαρμογή του οικογενειακού ιατρού και πως θα υλοποιηθεί;
δ) Η δέσμευση ότι τα επείγοντα περιστατικά και τα χρόνια νοσήματα για τα οποία μάλιστα υπάρχουν διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, θα μπορούν να επισκέπτονται τον ειδικό ιατρό ελεύθερα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό σύστημα και απλά θα πρέπει να ενημερώνουν τον οικογενειακό τους ιατρό παραμένει;
ε) Τέλος τι θα γίνει με τους νέους ιατρούς πλην οικογενειακών, δηλαδή τους ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων που ενδεχομένως θέλουν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και περιμένουν από το 2014. Γιατί δεν ανοίγει το σύστημα να κάνουν σύμβαση όσοι το επιθυμούν με τις παρούσες συμβάσεις για να βοηθήσουμε έτσι να γίνει μια μικρή ανάσχεση φυγής ιατρών εκτός Ελλάδος;

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η θέση μας είναι γνωστή όπως και όλου του ιατρικού κόσμου αλλά και των ασθενών. Ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά  πράξη και περίπτωση.
Ναι στον οικογενειακό ιατρό αλλά ως δικαίωμα του ασθενή και όχι ως υποχρέωση, διότι ο κάθε ασθενής θέλει τον ιατρό που εμπιστεύεται και όχι αυτόν που θα του επιβάλλεται 



Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό HIV/AIDS από την Gilead Sciences Ελλάς και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδρομή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV/AIDS που υλοποίησε η εταιρεία Gilead Science Ελλάς με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.
Η διαδρομή ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου μέσω των συρμών του ΜΕΤΡΟ οι οποίοι   «μετέφεραν»  μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά του ιού του HIV και ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ιού HIV/AIDS, στο σταθμό του μέτρο στο Σύνταγμα και στην πλατεία Συντάγματος όπου λειτούργησαν σημεία  ενημέρωσης.
Τριάντα πέντε χρόνια από την εμφάνισή του, ο ιός HIV εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική παγκόσμια πρόκληση Δημόσιας Υγείας. Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV παγκοσμίως.
Ήδη το 2017 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμώνται ότι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με 1 στους 6 να μην γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.
To 2014 το UNAIDS έθεσε ως στόχο έως το 2020:
        90% των ανθρώπων που ζουν με HIV να έχουν διαγνωστεί
        90% των διαγνωσμένων να λαμβάνει θεραπεία
        90% των ανθρώπων σε θεραπεία να έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο.