Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Εurostat: Αμετάβλητη στο 11,5% η ανεργία της Ευρωζώνης τον Ιούλιο

Αμετάβλητο στο 11,5% παρέμεινε το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός στην περιοχή αναμένεται να έχει μειωθεί τον Αύγουστο στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, η ανεργία στην Ευρωζώνη εμφανίζεται μειωμένη, καθώς τον Ιούλιο του 2013 το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 11,9%. Στην ΕΕ των 28 χωρών, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,2% τον Ιούλιο, σταθερό σε σχέση με τον Ιούνιο και μειωμένο σε σχέση με το 10,9% που είχε φθάσει πέρυσι τον Ιούλιο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27,2% τον Μάιο του 2014) και η Ισπανία (24,5%), ενώ τα χαμηλότερα η Γερμανία και η Αυστρία (4,9% και οι δύο χώρες).
Το ποσοστό της ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε στο 21,7% στην ΕΕ και στο 23,2% στην Ευρωζώνη έναντι 23,6% και 24%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2013. 

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες από το απόγευμα στην Ήπειρο

Πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Αναλυτικά στα Νησιά Ιόνιου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται  γενικά αίθριος.
Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 18 έως 34ο C.

Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των Αντιπεριφερειαρχών στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές κ.κ. Α. Ασημακοπούλου, Γ. Στύλιος, Δ. Τσουμάνης, Στ. Καλογιάννης, Χρ. Γκόγκας, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη:

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 19χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις υπηκόους Συρίας, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα

Οι ανωτέρω υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν χθες (29.08.2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 19 ετών και τρεις υπήκοοι Συρίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος Βούλγαρος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 20 και 36 ετών), με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.
Κατά τον έλεγχο, οι υπήκοοι Συρίας κατείχαν και επέδειξαν τρία πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία φέρονται να έχουν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές Αρχές.
Τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα για δύο παιδιά

Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο τέκνα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ 2014 το οποίο αφορά 300.000 οικογένειες ενώ όσοι έχουν ένα παιδί η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινάει την 1 Οκτωβρίου 2014 με λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στις 31 Ιανουαρίου 2015 εκείνοι με τρία παιδιά και πάνω έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Ιουλίου 2014 και υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
Να τονιστεί ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών ενώ η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ ενώ θα είναι και μειωμένο κατά 50%.
Οι προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος:

Στη σέντρα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών οι ομάδες του Πωγωνίου την Κυριακή 31 Αυγούστου


Στη σέντρα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα βρεθούν οι ομάδες του Πωγωνίου, την Κυριακή 31 Αυγούστου.
Το ματς που ξεχωρίζει είναι το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Α.Σ. Καλπακίου και την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ
ΩΡΑ: 16:30

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Με ελάχιστη δόση 10 ευρώ η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις

Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για τις δόσεις του νέου φόρου ακινήτων
Στη διευκρίνιση ότι εντός των προσεχών ημερών και μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝΦΙΑ οι δόσεις θα αναμορφωθούν (ελάχιστη δόση 10 ευρώ) προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, (δηλαδή 31 Οκτωβρίου 2014, 28 Νοεμβρίου 2014, 31 Δεκεμβρίου 2014, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015).
Η οριστική εικόνα των δόσεων θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Palmos Analysis: Με 8% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
ΝΔ: 17,7%
Χρυσή Αυγή: 8,7%
ΚΚΕ: 3,5%
ΠΑΣΟΚ: 3%
Ποτάμι: 2,3%
ΑΝΕΛ: 2,5%

ΔΗΜΑΡ: 0,7%.

Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των βοσκοτόπων

Ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε επίσης ότι σήμερα είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη και τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το θέμα των βοσκοτόπων.
Του μετέφερε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και επανέλαβε το αίτημα, που έχει ήδη διατυπώσει και εγγράφως για την καταβολή του συνόλου των εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013 -2014 και την πραγματοποίηση σύσκεψης για την ανάληψη εκ μέρους των Περιφερειών του έργου της κατάρτισης των διαχειριστικών εκθέσεων βοσκοτόπων για το 2015.
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αποφάσεις Οικονομικης Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Προσωρινός ανάδοχος για τη μονάδα Α.Σ.Α. Ηπείρου 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο την Ένωση Εταιρειών ARCHIRODONGROUPNV - INTRAKAT – ENVITEC.
Μετά την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήτοι την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, συμμετείχαν επίσης άλλοι 3 υποψήφιοι, οι οποίοι κατά σειρά κατάταξης είναι οι εξής: η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ και η ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ. Η όλη διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε υποδειγματικά και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ανάδοχος Ένωση εταιρειών καλείται να κατασκευάσει τη Μονάδα σε 20 μήνες συμπεριλαμβανομένης της δοκιμαστικής λειτουργίας, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης σύμπραξης, και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προσυμβατικές υποχρεώσεις.