Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 19χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο τρεις υπηκόους Συρίας, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα

Οι ανωτέρω υπήκοοι Συρίας συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν χθες (29.08.2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 19 ετών και τρεις υπήκοοι Συρίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος Βούλγαρος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις παράνομους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 29, 20 και 36 ετών), με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα.
Κατά τον έλεγχο, οι υπήκοοι Συρίας κατείχαν και επέδειξαν τρία πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία φέρονται να έχουν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές Αρχές.
Τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.