Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0

Κόλλησαν  στο μηδέν

Δύο ημέρες χρειάστηκαν για να βγει ολόκληρο το ενενηντάλεπτο της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (0-0), αλλά λίγα είναι τα καλά λεπτά ουσίας από την αναμέτρηση των δύο ομάδων.
Το πρώτο ημίχρονο, που έγινε σε δύο μέρη, λόγω της ομίχλης είχε λίγες φάσεις, ενώ όλα τα λεφτά ήταν το τελευταίο τέταρτο του ματς, όπου το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα, αλλά τελικά έμεινε στο «μηδέν», παρότι οι δύο ομάδες έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.
Δοκάρι είχε στο 88' ο Τσάβες για τους γηπεδούχους.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Ακόστα (90' Γιάκος), Κοροβέσης, Τσάβες, Ίλιτς (80' Μανιάς)
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι (85' Κλωναρίδης), Ατζαγκούν (71' Δώνης), Ντίνας (57' Μπεργκ), Καρέλης

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 23–12-2014 [πρακτικό Νο 17]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   23 – 12 - 2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  17/23-12-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
1. Έγκριση Ολοκληρωμένου πλαίσιο δράσης  [Ο.Π.Δ.]  Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  303.
2. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ  304
3. Έγκριση προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Πωγωνίου έτους 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ  305
4. Έγκριση αναμορφώσεων προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου έτους 2014. ΑΠΟΦΑΣΗ  306
5.Έγκριση προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου έτους 2015.  ΑΠΟΦΑΣΗ  307
6Α. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση Κοιν/κών δρόμων Τ.Κ. Λάβδανης»  ΑΠΟΦΑΣΗ 308
6Β. Έγκριση  2ης παράτασης περαίωσης του έργου: «Διαμόρφωση Κοιν/κών δρόμων Τ.Κ. Λάβδανης»  ΑΠΟΦΑΣΗ  309
7. Σύσταση συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  310
8. Ορισμός αντιπροσώπου στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης ποταμού Καλαμά.  ΑΠΟΦΑΣΗ  311
9. Παραχώρηση χρήσης τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου στην Τ.Κ. Βασιλικού,  για δημιουργία κέντρου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής [DIGEA].  ΑΠΟΦΑΣΗ  312
10. Συζήτηση για τα προβλήματα του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών [Μετά από αίτημα του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης].  ΑΠΟΦΑΣΗ  313
                                           ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1.  Έγκριση λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας Μπάκου Πολυχρόνη Τ.Κ. Μαζαρακίου.   ΑΠΟΦΑΣΗ  314 
2. Έγκριση δαπάνης για τη χορήγηση νέας παροχής με το δίκτυο χαμηλής τάσης της ΔΕΗ για Δημοτικό ακίνητο στην Τ.Κ. Μαυροπούλου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  315

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Συλλήψεις αλλοδαπών για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Σομαλίας, για κλεμμένα έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
1. Χθες (04-01-2015) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος Αλβανός λαθρομετανάστης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».
2. Χθες (04-01-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε παραβιάσει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
3. Χθες (04-01-2015) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο γυναίκες υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 23 και 24 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλεμμένα διαβατήρια Φιλανδίας και Νορβηγίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (05-01-2015) στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων

Σήμερα (05-01-2015) και ώρα 02:20 στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Φιλιππιάδα), τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 30χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Τελευταία μέρα για τα τέλη κυκλοφορίας


Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και σε ό,τι αφορά την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου.

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο «PLEGMA CLUB», την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου

Χάνι Δελβινακίου: Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος εντοπίστηκε να μεταφέρει με αυτοκίνητο δύο λαθρομετανάστες

Ο 38χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα για έλεγχο και συνελήφθη μετά από καταδίωξη

Μετά από καταδίωξη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνέλαβαν χθες (03-01-2015) το πρωί, έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στο Χάνι Δελβινακίου, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.
Λίγο αργότερα, το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων και τότε ο 38χρονος οδηγός στην προσπάθεια του να διαφύγει, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο υπηρεσιακό όχημα και να ακινητοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο ομοεθνείς του (32 και 23 ετών), οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στο ... "σκοτάδι" οι φορολογούμενοι για το μέτρο των αποδείξεων

Στο υπουργείο Οικονομικών είχε γίνει ολόκληρη προεργασία προκειμένου το μέτρο της συγκέντρωσης των αποδείξεων να αντικατασταθεί με το μέτρο της φορολοταρίας των αποδείξεων.
Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει θεσπιστεί νέο καθεστώς για το αν και ποιες αποδείξεις συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι. Με βάση τη διάταξη που ίσχυε όλο το 2014 και εξέπνευσε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έπρεπε, προκειμένου να λάβουν την έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ, να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του εισοδήματός τους από μισθούς και συντάξεις.

Τη Δευτέρα στις 3 η συνέχεια στο ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, που διεκόπη στο 25'

Το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό που άρχισε μεν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, όμως δεν τελείωσε λόγω ομίχλης.
Τη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, συμφώνησαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός να διεξαχθεί η συνέχεια του μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος διεκόπη σήμερα το βράδυ λόγω έντονης ομίχλης στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων».
Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων έστειλαν το σχετικό αίτημα στη Σούπερ Λιγκ, η οποία πλέον καλείται να αποφασίσει για την οριστική ώρα που θα παιχτούν τα υπόλοιπα 65 λεπτά του αγώνα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, αλλά με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου ο διαιτητής Αρετόπουλος έστειλε τους παίκτες στα αποδυτήρια, περιμένοντας αρκετή ώρα μήπως και βελτιωνόταν η κατάσταση.
Τελικά μετά από 45λεπτά κι αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, αλλά όχι για πολύ.
Μετά από 8 λεπτά η ομίχλη έκανε και πάλι την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί ξανά. Το διαιτητικό τρίο, οι παράγοντες και οι παίκτες των ομάδων έμειναν στον αγωνιστικό χώρο και μετά από 7 λεπτά το παιχνίδι συνεχίστηκε και πάλι.
Αυτή την φορά μόλις για 3 λεπτά, με αποτέλεσμα ο Αρετόπουλος να σφυρίξει την οριστική διακοπή του αγώνα, για την τύχη του θα αποφασίσει, πλέον, η Σούπερ Λίγκα.

Στα συνολικά 27 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0.