Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Κοτσανόπουλο Πρέβεζας: Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (06-08-2014) το πρωί στο Κοτσανόπουλο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον συλληφθέντα να καλλιεργεί, σε στάνη σε ορεινή περιοχή στο Κοτσανόπουλο Πρέβεζας, τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (1,4) έως (2,5) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία του Wim Mertens στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ξεκίνησε η προπώληση για τη μοναδική εμφάνιση του WIM MERTENS στην Πρέβεζα. Ο διάσημος  Βέλγος πιανίστας και συνθέτης θα εμφανιστεί για μια μόνο συναυλία στη χώρα μας την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Μνημείο του Αυγούστου στην αρχαία Νικόπολη (Πρέβεζα).
Τα σημεία που μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας είναι:
Πρέβεζα
• Πνευματικό Κέντρο Πρέβεζας, Β. Μπάλκου 3, τηλ. 2682025503
• «Μποτίλια στο πέλαγο» art cafe, Θεοφάνους 8, τηλ. 2682400432
• Βιβλιοπωλείο «Ατραπός του βιβλίου», Χρ. Κοντού 13 (Σαιτάν Παζάρ),  2682021700
Ιωάννινα
Βιβλιοπωλείο Πρόκος, Σπύρου Κατσαδήμα 7, τηλ. 2651075880
Άρτα
Βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε», Φιλελλήνων 26, τηλ. 6946503183
Πάργα
Bar Ιsland, Πλησίον Λιμενικού, τηλ. 6945782521
Λευκάδα
CMYK Art Café, Ι. Μελά (στην κεντρική αγορά), τηλ. 692645301320

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (προπώληση),  20 ευρώ (ταμείο) πληροφορίες στο 26823 60256 και στο 6937414233
 Για τους κατόχους εισιτηρίων θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, ώρα 20:00μμ.


Χορηγός: ΑΕGEAN AIRLINES

Επιτάχυνση των μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης του καταρροϊκού πυρετού ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση κτηνοτρόφων, που με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, πραγματοποιήθηκε στον Παρακάλαμο.
«Είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε το ζωικό κεφάλαιο και τα τοπικά επώνυμα κτηνοτροφικά προϊόντα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η δική του παρουσία στη συνάντηση, αποσκοπεί στο να καταδειχτεί η σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος που έχει ανακύψει.

ΑΕΔ «Πωγωνάτος»: Ανακοίνωση σχετικά με την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Δήμο Πωγωνίου


ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ «ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ»

Το ΔΣ της ΑΕ Δελβινακίου  Πωγωνάτος σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου  (είναι τελικά του Δήμου Πωγωνίου η ανακοίνωση?) για την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Δήμο μας έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:
1. σας ΔΣ δεν ενημερωθήκαμε, ούτε συνεννοηθήκαμε, ούτε αποφασίσαμε με κανέναν για την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Δήμο Πωγωνίου.
2. σαν ΔΣ είμαστε υπέρ της ακαδημίας ποδοσφαίρου αφού πρόκειται για το καλό της νεολαίας της περιοχής μας, χωρίς όμως ιδιοτέλειες και δεύτερες σκέψεις από κανέναν.
3. το που θα γίνονται τελικά οι προπονήσεις αφορά κατά κύριο λόγο τα ίδια τα παιδιά, που είναι ανήλικα, και τους γονείς τους και εν πάση περιπτώσει ας αποφασισθεί στις 18 Αυγούστου που θα γίνει και η πρώτη συγκέντρωση.


Το ΔΣ της
ΑΕΔ Πωγωνάτος

Άνω Καλαμάς: Κραυγή αγωνίας από αγρότες που βλέπουν την σοδιά τους να καταστρέφεται από τους αγριόχοιρους


Συνάντηση με αγανακτισμένους παραγωγούς καλαμποκιού είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Οι παραγωγοί καλαμποκιού εξέφρασαν τα παράπονά τους προς τον περιφερειάρχη γιατί καθημερινά οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται από τις επιδρομές αμέτρητων αγριόχοιρων και η πολιτεία μένει απλός θεατής.
Ο αγρότης κ. Νάνος Κωνσταντίνος από τον Παρακάλαμο, σε δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ ανέφερε τα εξής:
«Ο αριθμός των αγριόχοιρων τα τελευταία δυο χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Οι παραγωγοί έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, βρίσκονται σε απόγνωση και αναγκάζονται να αφήσουν τα χωράφια τους χέρσα. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύσει στο πρόβλημα γιατί οι παραγωγοί κινδυνεύουν άμεσα από οικονομική καταστροφή».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αγρότη κ. Χάσκου Κωνσταντίνου.
«Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες καλαμποκιού είναι τεράστιες, οι παραγωγοί  είναι απροστάτευτοι και η πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημά μας. Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στον Άνω Καλαμά, άλλα λύση δεν βλέπουμε από πουθενά».


Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Ταγαρά, για το παραπάνω θέμα και ακόμη πρότεινε την κατ' εξαίρεση έκδοση απόφασης για έναρξη της θήρας  αγριόχοιρων σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, στις οποίες προκαλούνται  μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού.
Ο αγρότης κ. Πρόκος Βασίλης από τον Παρακάλαμο, με θλίψη και αγανάκτηση μας δείχνει τους κόπους της χρονιάς καταστραμμένους  από τα αγριογούρουνα.

Παρακάλαμος: Ενημέρωση κτηνοτρόφων σχετικά με την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Αυγούστου παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, του Αντιδημάρχου Άνω Καλαμά κ. Χρήστου Γκόγκου,  Δημοτικών Συμβούλων και πολλών αγροτών-κτηνοτρόφων από τον Παρακάλαμο και την ευρύτερη περιοχή ενημέρωση από κτηνιάτρους της  διεύθυνσης κτηνιατρικής, σχετικά με την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Πρόταση στο ΥΠΕΚΑ για την προστασία των καλλιεργειών αραβοσίτου

Με επείγον έγγραφό του, και σε συνέχεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Ταγαρά, ο Περιφερειάρχης  προτείνει την κατ' εξαίρεση έκδοση απόφασης για έναρξη της θήρας  αγριόχοιρων σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, στις οποίες προκαλούνται  μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και ιδιαίτερα καλαμποκιού.
Ο Περιφερειάρχης  υπογραμμίζει ότι ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί υπέρμετρα και  οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες, που πέραν της καταστροφής  της παραγωγής τους, δεν έχουν καν τη δυνατότητα αποζημίωσής τους.

Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ και για ποιους

Εκατομμυριούχοι για μία εβδομάδα μόνον, ευτυχώς, πρόλαβαν να νοιώσουν περίπου 60.000 κάτοικοι μικρών -και ξεχασμένων και από την εφορία ακόμη- χωριών. Αφού πρώτα το υπουργείο Οικονομικών τους φορολόγησε για πολυκατοικίες και οικόπεδα-"φιλέτα" που ποτέ δεν είχαν, «με εντολή πρωθυπουργού» η εφορία θα τους διαγράψει οφειλές από φόρους ύψους 2.500 έως και 25.000 ευρώ στον καθένα. 
Δεν είναι και λίγο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις μέρες μας η εφορία δεν «χαρίζει» ούτε 1 ευρώ φόρο-αφού και οι οφειλές κάτω των 5 ευρώ από ΕΝΦΙΑ που δεν θα πληρωθούν φέτος θα αναζητηθούν το 2015!
Πριν το «όνειρο» βέβαια να τους …. «χαρίσει» φόρους το Κράτος, είχε προηγηθεί ο «εφιάλτης» με τα εκκαθαριστικά. Ήδη μάλιστα πολλοί ιδιοκτήτες ετοιμάζονταν να προσφύγουν στην Επιτροπή του 70Α για να βρουν το δίκιο τους και να μην πληρώσουν το φόρο, αλλά η Επιτροπή ανέστειλε τη λειτουργία της για τον μήνα Αύγουστο.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούλιο 2014 στην Ήπειρο

Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.641) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (35) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (844) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (131) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούλιο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 17 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 19 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
 3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2013)
 6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2013)
 8 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2013)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών(ΠΟΣΤ). ''Στο ίδιο έργο θεατές. Κατακαλόκαιρο ανακάλυψαν ξανά το «μεγάλο σκάνδαλο» και τα οικονομικά του Συνδικάτου για άλλη μία φορά, χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό αντίβαρο στους αγριεμένους από την φορολογική επιδρομή συμπολίτες μας

Αύγουστος 2014
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Στο ίδιο έργο θεατές. Όπως και πριν τρία χρόνια έτσι και τώρα κατακαλόκαιρο ανακάλυψαν το «μεγάλο σκάνδαλο».
Τα οικονομικά του Συνδικάτου που για άλλη  μία φορά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό αντίβαρο στους αγριεμένους από την φορολογική επιδρομή συμπολίτες μας.

Οι έωλες κατηγορίες θα καταπέσουν όπως κατέπεσαν και πριν τρία χρόνια όταν επιχείρησαν να μας κλείσουν και πάλι το στόμα λίγο πριν την εξαγγελία της πώλησης του ΕΛΤΑ σε ποσοστό 90% στέλνοντας το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία για φορολογικό έλεγχο.
 Τρία χρόνια η Οικονομική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα οικονομικά παραστατικά της Ομοσπονδίας, χωρίς να αφήσει ούτε ένα αντίγραφό τους.
Τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς να γνωρίζουμε το παραμικρό, χωρίς να μας ζητηθεί καμία διευκρίνιση.

Σήμερα με ένα θολό, γενικόλογο και  καθαρά «πολιτικού χαρακτήρα» κείμενο η Οικονομική Αστυνομία παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι σπίλωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αθροίζει διαφορετικής προέλευσης ποσά, υπολογίζει  δύο και τρείς φορές τα ίδια ποσά, συγκεντρώνει ποσά που αφορούν ολόκληρη πενταετία σε μια χρήση, ποινικοποιεί τις εισφορές των εργαζομένων και προσπαθεί να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το αποτυχημένο σενάριο της  κακοδιαχείρισης των εισφορών των εργαζομένων.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά τους αγώνες του Συνδικάτου μας και κανείς δεν μπορεί να τους παρασύρει με τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε να δώσουμε το συντομότερο δυνατό στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία που θα διαψεύδουν τις «δόλιες» ανακρίβειες που θίγουν το συνδικαλιστικό κίνημα και ως συλλογική οντότητα αλλά και στο επίπεδο των στελεχών του. 

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Ιούλιο

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης των Aστυνομικών Yπηρεσιών της Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (714) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -544- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για απάτη:-3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παιδική πορνογραφία:-1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 29 -
Για πλαστογραφίες –υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -8-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-