Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Άνω Καλαμάς: Κραυγή αγωνίας από αγρότες που βλέπουν την σοδιά τους να καταστρέφεται από τους αγριόχοιρους


Συνάντηση με αγανακτισμένους παραγωγούς καλαμποκιού είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Οι παραγωγοί καλαμποκιού εξέφρασαν τα παράπονά τους προς τον περιφερειάρχη γιατί καθημερινά οι καλλιέργειές τους καταστρέφονται από τις επιδρομές αμέτρητων αγριόχοιρων και η πολιτεία μένει απλός θεατής.
Ο αγρότης κ. Νάνος Κωνσταντίνος από τον Παρακάλαμο, σε δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ ανέφερε τα εξής:
«Ο αριθμός των αγριόχοιρων τα τελευταία δυο χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση. Οι παραγωγοί έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, βρίσκονται σε απόγνωση και αναγκάζονται να αφήσουν τα χωράφια τους χέρσα. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύσει στο πρόβλημα γιατί οι παραγωγοί κινδυνεύουν άμεσα από οικονομική καταστροφή».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αγρότη κ. Χάσκου Κωνσταντίνου.
«Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες καλαμποκιού είναι τεράστιες, οι παραγωγοί  είναι απροστάτευτοι και η πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημά μας. Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στον Άνω Καλαμά, άλλα λύση δεν βλέπουμε από πουθενά».


Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Ταγαρά, για το παραπάνω θέμα και ακόμη πρότεινε την κατ' εξαίρεση έκδοση απόφασης για έναρξη της θήρας  αγριόχοιρων σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, στις οποίες προκαλούνται  μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού.
Ο αγρότης κ. Πρόκος Βασίλης από τον Παρακάλαμο, με θλίψη και αγανάκτηση μας δείχνει τους κόπους της χρονιάς καταστραμμένους  από τα αγριογούρουνα.