Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Ιούλιο

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης των Aστυνομικών Yπηρεσιών της Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (714) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -544- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για ληστεία: - 1 -
Για απάτη:-3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παιδική πορνογραφία:-1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 29 -
Για πλαστογραφίες –υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -8-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-


Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-30-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για παράβαση Νομοθεσίας Περιβάλλοντος: -1-
Για συκοφαντική δυσφήμηση- ψευδή καταμήνυση: -2-
Για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της Πνευματικής Ιδιοκτησίας: -5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για υπεξαίρεση:-2-
Για παράνομη κοπή αρωματικών φυτών:-15-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:-1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-
Εξιχνιάστηκαν:
Απόπειρα ληστείας : -1-
Κλοπές – διαρρήξεις: -37-
Απάτες:-3-
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 6 -
Υποθέσεις N . «περί Ναρκωτικών» : - 26 -
Υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας: -1-
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -5-
Υποθέσεις πλαστογραφίας-κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων: -9-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 358 κιλά και 938,96 γραμμάρια κάνναβης
Ηρωίνη: 36.08 γραμμάρια
Κοκαΐνη: 213 γραμμάρια
Ναρκωτικά Χάπια:-49-
Φυτά κάνναβης: -7-
Κυνηγετικά όπλα: - 6 -
Μαχαίρι, σιδηρογροθιά, τσεκούρι: -5-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 7 -
Ζυγαριές ακριβείας:-2-
Πλαστά CD-DVD :-196-
Είδη παρεμπορίου:-5.184-
Λαθραίος καπνός: -2.420- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό:-19.320- ευρώ
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -12-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο σπίτι του στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Η σχετική ποινική δικογραφία περιελάμβανε επιπλέον τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δεκαπέντε Αλβανοί για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είχαν κόψει (4,5) τόνους αρωματικά φυτά, τα οποία συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία.
Συνελήφθησαν στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας και στο Σμέρτο Φιλιατών, σε δύο επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μία 53χρονη ημεδαπή και ένα ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητα, συνολικά πάνω από (81) κιλά κάνναβης και (13) φιξάκια ηρωίνης.
Συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, που διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε περιοχές της Αττικής. Η δράση τους έλαβε τέλος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικός εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση, προσποιούμενος τον αγοραστή. Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης πάνω από (200) γραμμάρια, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (19.100) ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια και μία υπόθεση κλοπής σε βάρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί δράστες.
Συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 32χρονος αλλοδαπός διακινητής, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (κλούβα) του οποίου, βρέθηκαν κρυμμένοι είκοσι έξι (26) αλλοδαποί, ασιατικής καταγωγής, εκ των οποίων οι δώδεκα στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εξαπάτησαν ιδιοκτήτη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών γεωργικών μηχανημάτων - εργαλείων και μία υπόθεση κλοπής από απορριμματοφόρο όχημα, στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας και συνελήφθη ως δράστης ένας 25χρονος ημεδαπός.
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων, δεκαέξι (16) διαρρήξεις - κλοπές σε εξοχικές κατοικίες σε χωριά του Πωγωνίου των Ιωαννίνων, που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Συνελήφθη στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει σωρεία κλοπών γεωργικών εργαλείων, από αποθήκες και θερμοκήπια, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, τα οποία μεταπωλούνταν στην Αλβανία.