Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Νέος προπονητής ο Μπάμπης Ρούντας

Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει ότι προπονητής αναλαμβάνει ο Μπάμπης Ρούντας. Πρόκειται για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης, ο οποίος δέχτηκε να βοηθήσει την ομάδα μας για να πετύχει τους στόχους της.
Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Με εκτίμηση
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Περιφέρεια Ηπείρου: Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου


Η εξάπλωση της νόσου του κορωνοϊού ανατρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον προγραμματισμό των μεγάλων διεθνών εκθέσεων τουρισμού και προϊόντων. Ήδη ματαιώθηκαν για φέτος δύο εκθέσεις στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχει με περίπτερά της η Περιφέρεια Ηπείρου:  η  ΙΤΒ Βερολίνου και η PROWEIN (για οίνους – ποτά) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ επίσης της Γερμανίας.
Η Έκθεση FOOD EXPO της Αθήνας, μετατέθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ενώ προς το παρόν συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεθνή έκθεση της Μόσχας  ΜΙΤΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 17-19 Μαρτίου.
 «Οι ακυρώσεις των διεθνών εκθέσεων αποτελεί ασφαλώς μια αρνητική εξέλιξη, προέχει όμως η προστασία του κοινωνικού συνόλου, από τον κορωνοϊό που λαμβάνει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι νωρίς να εκτιμήσουμε το βαθμό στον οποίο θα επηρεαστεί η επισκεψιμότητα της Ηπείρου και θα είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για τόνωση του τουρισμού μας, μόλις υποχωρήσει η μετάδοση του ιού. Όσο  για την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων οι επιπτώσεις από τις ακυρώσεις εκθέσεων, εκτιμώ πως θα είναι μικρότερες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Οι τελευταίες συμμετοχές της Ηπείρου
Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Ηπείρου, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό, συμμετείχε σε στοχευμένες εκθέσεις εντός και εκτός συνόρων, καθώς και στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής (Chef και  pastry Chef). 
Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Μονάχου
Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού f.re.e του Μονάχου, η οποία φέτος γιόρτασε την 50η επέτειό της. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 130.000 επισκέπτες και συμμετείχαν εκθέτες από 60 χώρες. Η αποστολή της Περιφέρειας ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό στην Ήπειρο, ενώ σε συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου παρουσίασε τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της γαστρονομίας της περιοχής μας. Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφτηκαν και στελέχη των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στο Μόναχο.
Στο Βελιγράδι Σερβίας
Στοχεύοντας στο αυξανόμενο ενδιαφέρον Σέρβων για τουρισμό στην Ελλάδα, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ITF 2020 που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 23 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Η Περιφέρεια φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., το οποίο και επισκέφτηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου, στελέχη του ΕΟΤ, της Ελληνικής Πρεσβείας,  καθώς και ο Γ.Γ. Τουρισμού της Σερβίας.
Στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής
Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν «τιμώμενη περιοχή» στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής (chef- pastry chef), που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά Αττικής. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων δια του τμήματος Αρχιμαγείρων, το οποίο κατάφερε να αναδείξει κατά τον καλύτερο τρόπο τα Ηπειρωτικά προϊόντα και την εξαιρετική Ηπειρωτική γαστρονομία.
Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, διαγωνίστηκε σε οκτώ κατηγορίες και κατέκτησε 6 συνολικά μετάλλια, ένα χρυσό, τρία ασημένια και δύο χάλκινα.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, κοινοποιείται το παρακάτω Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, Με βάση το Δελτίο της ΕΜΥ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, των δήμων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
 Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (06-03-2020) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, πιο αναλυτικά:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (06-03-2020) Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07-03-2020) α) Στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά. β) Στη δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς από το βράδυ.
3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (08-03-2020) α) Στην κεντρική Μακεδονία κατά περιόδους. β) Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία, από το απόγευμα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.
4. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09-03-2020) α) Στην κεντρική Μακεδονία έως και τις πρωινές ώρες. β) Στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και, έως το μεσημέρι στις Σποράδες. γ) Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από τις πρωινές ώρες έως το απόγευμα. δ) Στα Δωδεκάνησα βαθμιαία από το μεσημέρι. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (09-03-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 73χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, που τελέστηκε σε βάρος 43χρονου ημεδαπού στην Άρτα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος πραγματοποίησε συναλλαγή μέσω διαδικτύου σε ηλεκτρονικό κατάστημα και κατέθεσε την 11-02-2020 το χρηματικό ποσό των (662,69) ευρώ για την αγορά κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να παραλάβει το προϊόν.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 73χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:
·         Σε περιπτώσεις συναλλαγών μέσω διαδικτύου και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις συναλλαγές και αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.
·         Συνίσταται να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.
·         Να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες και υποσχέσεις παράξενων και αμφίβολων ιστοσελίδων.
·         Να ενημερώνονται σχετικά με την ταυτότητα και την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών καταστημάτων για τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται ξεκάθαρα τα στοιχεία της εταιρείας, δηλαδή το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και τα στοιχεία επικοινωνίας.
·         Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος πρέπει να είναι σαφή. Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στην τιμή του προϊόντος, τον τρόπο πληρωμής, το χρόνο παράδοσης και την πολιτική επιστροφών-ακυρώσεων.
·         Οι όροι χρήσης της συναλλαγής πρέπει να είναι προσβάσιμοι και διαφανείς.
·         Να αποφεύγουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές. Να προτιμούν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είναι βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειας.
·         Να φυλάσσουν τους κωδικούς σε ασφαλές μέρος. Να μην χρησιμοποιούν για κωδικό ονόματα οικείων, ημερομηνίες γέννησης, επετείων, κ.λπ., που εύκολα μπορεί να προβλεφθούν.

Συνελήφθη αλλοδαπός, που διέπραττε συστηματικά κλοπές δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας

Εξιχνιάστηκαν (5) υποθέσεις κλοπών δικύκλων

Ο δράστης συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας
Πέντε (5) υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά τη σημερινή σύλληψη αλλοδαπού, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, στη διάπραξη κλοπών δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο δράστης, συνελήφθη σήμερα (06-03-2020) μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διότι κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης δρούσε βραδινές ώρες όπου αφαιρούσε δίκυκλες μοτοσικλέτες, με σκοπό να τις μεταφέρει στην Αλβανία προς πώληση.
Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 17-02-2020 έως 06-03-2020, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές δικύκλων:
·         βραδινές ώρες της 17-02-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Μαυρούδι Θεσπρωτίας,
·         βραδινές ώρες της 18/19-02-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από το Καστρί Θεσπρωτίας,
·         βραδινές ώρες της 25/26-02-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Ηγουμενίτσας
·         βραδινές ώρες της 02/04-03-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από τη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας,
·         βραδινές ώρες της 05/06-03-2020 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα που οδηγούσε κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

21η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Θρίαμβος Σερβιανών-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 7-03-20/16:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ
ΩΡΑ: 16:00

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 
        
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:00)
Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ      (16:20)      
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   (17:15)      
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (16:00)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (16:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ  (16:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο έτους 2020.
Συνελήφθησαν συνολικά (382) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -253- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: - 3 -
Για δωροληψία & παράβαση καθήκοντος: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -24-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
Για κλοπές-διαρρήξεις: - 7 -
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -26-
Για ενδοοικογενειακή βία: - 10 -
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα &νόμου περί σημάτων: -5-
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -2-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων & παιδικών αθυρμάτων: -2-
Για παράνομη βία: -1-
Για παροχή ψευδών στοιχείων: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία (1) εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές
Μία (1) εγκληματική οργάνωση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνης)
Εξιχνιάστηκαν:
Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης
Τριάντα (30) υποθέσεις κλοπών
Δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής
Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις ναρκωτικών
Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις περί όπλων
Δύο (2) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -845- κιλά και -336,15- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -29,2- γραμμάρια
Ηρωίνη: -2- κιλά και -546,17- γραμμάρια
Μεθαδόνη: -217- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -51-
Δενδρύλλια κάνναβης: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Πιστόλια - αεροβόλα: -3-
Κυνηγετικά φυσίγγια: -165.862-
Μαχαίρια – ξίφη- γκλομπ: -9-
Πυροτεχνήματα – Παιδικά Αθύρματα: -11.362-
Κροτίδες: -514-
Λαθραίος καπνός: -25- συσκευασίες των -50- γραμμαρίων
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -243-
Είδη παρεμπορίου: -84-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -1-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την 08-02-2020, συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης. Κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους -119,67- γραμμαρίων που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες στα ρούχα του.
Την 14-02-2020, συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο πάνω από -15- κιλά κάνναβης, η οποία βρέθηκε σε κρύπτες στις πίσω πόρτες του οχήματος.
Την 15 -02-2020, συνελήφθη στη Ζίτσα Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο -36- κιλά και -350- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 
Σημειώνεται, ότι ο δράστης δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών ενώ απέρριψε από το αυτοκίνητο την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.
Την 17-02-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής σε χωριό της Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός. Ο δράστης αφαίρεσε από αγρόκτημα σε χωριό της Πρέβεζας, (30) κυψέλες με πληθυσμό μελισσών καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε στο πλαίσιο ερευνών.
Την 21-02-2020, συνελήφθησαν στην Άρτα και σε χωριό της Άρτας τρεις αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος διακίνησης σκληρών ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε σε αγροτεμάχιο που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκευση – απόκρυψη ναρκωτικών, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε δύο παλαιούς αγωγούς νερού -9- συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμαρίων.
Την 24-02-2020, συνελήφθησαν στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι μετάφεραν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο πάνω από -793- κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια παράνομη αγορά. 
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος.
Την 24-02-2020, συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης -6- ετών και -4- μηνών, για το αδίκημα της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Την 25-02-2020, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης. Ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, μέλη της ομάδας, εκ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, ενώ εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά -4- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, περί επιταγών, κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας).

Έτοιμα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου στον Παρακάλαμο


Έτοιμα  τα ανακαινισμένα  τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου στον Παρακάλαμο.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία των εγκαινίων.

Από το Γραφείο τύπου

21η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Ζωοδόχος 8-03-20/16:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Ο. Νεοχωρόπουλου 8-03-20/16:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 8  ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ   (15:00)      
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  (16:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (16:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   (16:00)
Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  (16:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ   (16:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ   (16:00)
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ   (16:00)

Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε σε πυρκαγιά οικίας στο νομό Άρτας

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε γυναίκα 68 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε διπλοκατοικία, επί της οδού Κορυτσάς, του δήμου Αρταίων.
Στο συμβάν, για το οποίο ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας τις βραδινές ώρες χθες, επιχείρησαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην οικία.
Για τo ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Λαπαροσκοπική χειρουργική: Πώς βελτιώνει τη γονιμότητα;


Η λαπαροσκόπηση παίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και τη θεραπεία της υπογονιμότητας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης, τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Υπολογίζεται ότι η υπογονιμότητα ταλαιπωρεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο, τα σχεδόν έξι στα δέκα εκ των οποίων ζητούν ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική προσφέρουν νέες διαγνωστικές αλλά και θεραπευτικές επιλογές στις υπογόνιμες γυναίκες», λέει ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life. «Η λαπαροσκόπηση, που διενεργείται μέσω μίας, δύο ή τριών πολύ μικρών τομών στην κοιλιά, επιτρέπει στον γιατρό να ελέγξει τα όργανα της κοιλιάς και να κάνει επιδιορθώσεις όταν χρειάζεται, δίχως την ανάγκη για μεγάλες τομές που απαιτούν παρατεταμένη νοσηλεία και ανάρρωση».
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η λαπαροσκόπηση μπορεί να βοηθήσει τις υπογόνιμες γυναίκες. Μεταξύ άλλων, μπορεί να συμβάλλει στη διάγνωση και θεραπεία της ενδομητρίωσης, την αντιμετώπιση κύστεων και ινομυωμάτων, στην αφαίρεση ενδομητρικών σπειραμάτων και στη λύση συμφύσεων.