Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο έτους 2020.
Συνελήφθησαν συνολικά (382) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -253- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: - 3 -
Για δωροληψία & παράβαση καθήκοντος: - 1 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -24-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
Για κλοπές-διαρρήξεις: - 7 -
Για εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες: -26-
Για ενδοοικογενειακή βία: - 10 -
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα &νόμου περί σημάτων: -5-
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -2-
Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων & παιδικών αθυρμάτων: -2-
Για παράνομη βία: -1-
Για παροχή ψευδών στοιχείων: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία (1) εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές
Μία (1) εγκληματική οργάνωση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνης)
Εξιχνιάστηκαν:
Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης
Τριάντα (30) υποθέσεις κλοπών
Δύο (2) υποθέσεις ζωοκλοπής
Δεκαοκτώ (18) υποθέσεις ναρκωτικών
Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις περί όπλων
Δύο (2) υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -845- κιλά και -336,15- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -29,2- γραμμάρια
Ηρωίνη: -2- κιλά και -546,17- γραμμάρια
Μεθαδόνη: -217- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -51-
Δενδρύλλια κάνναβης: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Πιστόλια - αεροβόλα: -3-
Κυνηγετικά φυσίγγια: -165.862-
Μαχαίρια – ξίφη- γκλομπ: -9-
Πυροτεχνήματα – Παιδικά Αθύρματα: -11.362-
Κροτίδες: -514-
Λαθραίος καπνός: -25- συσκευασίες των -50- γραμμαρίων
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: -243-
Είδη παρεμπορίου: -84-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -1-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την 08-02-2020, συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης. Κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους -119,67- γραμμαρίων που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες στα ρούχα του.
Την 14-02-2020, συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο πάνω από -15- κιλά κάνναβης, η οποία βρέθηκε σε κρύπτες στις πίσω πόρτες του οχήματος.
Την 15 -02-2020, συνελήφθη στη Ζίτσα Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος μαζί με έναν ακόμα συνεργό του μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο -36- κιλά και -350- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 
Σημειώνεται, ότι ο δράστης δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών ενώ απέρριψε από το αυτοκίνητο την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.
Την 17-02-2020, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ζωοκλοπής σε χωριό της Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός. Ο δράστης αφαίρεσε από αγρόκτημα σε χωριό της Πρέβεζας, (30) κυψέλες με πληθυσμό μελισσών καθώς και μελισσοκομικό εξοπλισμό, μέρος των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε στο πλαίσιο ερευνών.
Την 21-02-2020, συνελήφθησαν στην Άρτα και σε χωριό της Άρτας τρεις αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος διακίνησης σκληρών ναρκωτικών. Σε έρευνα που έγινε σε αγροτεμάχιο που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκευση – απόκρυψη ναρκωτικών, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε δύο παλαιούς αγωγούς νερού -9- συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους -2- κιλών και -402- γραμμαρίων.
Την 24-02-2020, συνελήφθησαν στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι μετάφεραν με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο πάνω από -793- κιλά κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια παράνομη αγορά. 
Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο κάτω μέρος της καρότσας του οχήματος.
Την 24-02-2020, συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης -6- ετών και -4- μηνών, για το αδίκημα της ληστείας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Την 25-02-2020, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Κοζάνης. Ταυτοποιήθηκαν επτά ημεδαποί, μέλη της ομάδας, εκ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, ενώ εξιχνιάστηκαν -11- περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτήματα και αποθήκες. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -210.000- ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά -4- άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, περί επιταγών, κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας).