Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εντοπισμός πάνω από 526 κιλών κάνναβης και σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, μέλους κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που είχε οργανώσει τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών

Περισσότερα από 526 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε παραλία της Λευκάδας

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 48χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που είχε οργανώσει τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών
Συνελήφθη, σήμερα (04-11-2013) νωρίς το πρωί, στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 48χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που είχε οργανώσει τη μεταφορά και εμπορία πάνω από (526) κιλών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε «καβάντζα», σε ερημική παραλία της Λευκάδας.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας ακόμη άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.
Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς υπαίθριο σημείο απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζα) σε ερημική παραλία στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, στο οποίο βρέθηκαν (298) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (526,4) κιλών.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπό την καθοδήγηση του 31χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και ένα άλλο μέλος του κυκλώματος, το οποίο αφού καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, διέφυγε κολυμπώντας στη θάλασσα και αναζητείται με συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Λευκάδας.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου για τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ

Αγρυπνία για τη Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, που εορτάζεται από την Εκκλησία την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, θα τελεστεί το βράδυ της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Η αγρυπνία θα αρχίσει στις εννέα το βράδυ και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Και από τα ΚΕΠ η απογραφή στρατεύσιμων

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κα Φώφη Γεννηματά η συμπλήρωση των δελτίων απογραφής, θα είναι πλέον δυνατή από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), καθιστώντας ευκολότερη τη διαδικασία απογραφής.

Καταχειροκροτήθηκε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στο Λαύριο

Στο Λαύριο γίνεται χορός.  Καταχειροκροτήθηκε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, το βράδυ,  στο Λαύριο, στην εκδήλωση-συνάντηση όλων των αποδημικών οργανώσεων της Ανατολικής Αττικής ''Όλη η Ελλάδα στην Ανατολική Αττική'', που διοργάνωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Χρυσάνθη Κισκήρα.

Έφθασαν στις 100.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Μέσα σε μία εβδομάδα η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) δέχθηκε 100.000 αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν τις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, το γεγονός ότι περίπου ένας στους έξι δικαιούχους (οι συνολικοί δικαιούχοι υπολογίζονται σε 580.000) έχει ήδη υποβάλει αίτηση για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αξιολογείται θετικά από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Όσον αφορά τις προκαταβολές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων «τις επόμενες ημέρες» ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση το σύνολο του επιδόματος καταβάλλεται «εντός 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης».

Ζωντανά από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης το αριστούργημα του Πουτσίνι «Τόσκα» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ το αριστούργημα του Πουτσίνι «Η Τόσκα» την τρίτη όπερα της σεζόν 2013-2014.
Στείλτε mail στο info@atpreveza.gr  μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου με την ένδειξη "ΟΠΕΡΑ" και μπείτε στην κλήρωση για δύο διπλές προσκλήσεις.

Αναβάλλεται για την άλλη Δευτέρα η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω Taxisnet, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Την επόμενη Δευτέρα (11 Νοεμβρίου) ανοίγει τελικά η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέσω Taxisnet, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2014, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των τελών είναι η 31η Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στα οχήματα ιδιοκτησίας τους, στο τραπεζικό γκισέ προσκομίζοντας το έντυπο που θα εκτυπώσουν από την ειδική εφαρμογή του
Taxisnet.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.

24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην οποία θα  συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακόμη στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους.