Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος - Διπλό ανόδου για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση που οδηγεί στην  άνοδο στην Β΄ κατηγορία, η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα “άλωσε” την Ζίτσα, νικώντας την τοπική ομάδα με 4-0.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής
Καρίτσα -  Βοτονόσι 3 – 0 α.α.
Πετσάλι  -  Α.Ε. Γιάννενα  7 - 0
Μάρμαρα  -  Μπισδουνάκι  4 - 2
Ζίτσα -  Κεφαλόβρυσο 0 - 4    
Πανζαγορισιακός -  Καρυές  2 - 1
ΑΠΟΕΛ -  Ανάργυροι 2 - 4
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20η αγωνιστική)
1. Ανάργυροι: 43
2. Πανζαγορισιακός: 42
3. Κεφαλόβρυσο: 40  
4. ΑΠΟΕΛ: 39 
5. Ζίτσα: 39
6. Πετσάλι:  38 
7. Καρυές: 37
8. Μάρμαρα: 24
9. Α.Ε. Γιάννενα: 23
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Καρίτσα: 5      
12. Βοτονόσι: 4

Ξεκίνησαν το πρωί οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,  οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας
Ελλάδος.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την διαπίστευση των αντιπροσώπων των συλλόγων, αδελφοτήτων και ομοσπονδιών και την  ομόφωνη εκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης, με πρόεδρο τον έγκριτο νομικό κ. Β. Βενέτη.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα,  από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ στον ίδιο χώρο.

Με νίκη συνέχισε ο Α.Σ. Καλπακίου – Έχασε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Περίβλεπτο – Βαριά ήττα γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας από την πρωτοπόρο Θύελλα Ελεούσας

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Αμφιθέα – Σταυράκι  0 - 2
Καλπάκι - Νησί 3 - 2
Αγίας Μαρίνα - Αμπελόκηποι  2 - 1
Περίβλεπτος - Πωγωνάτος 4 - 3
Πρωτόπαππα - Καμποχώρια 7 - 1
Θύελλα Ελεούσας – Αγροτικός  Αστέρας Άνω Καλαμά 4 - 1
Πανφρουριακός - Δαβάκης 1 - 0
Ασβεστοχώρι - ΠΑΟ Κόνιτσας 3 - 0
Περιστέρι - Ζωοδόχος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29η  αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 76
2. Καλπάκι: 73
3. Περίβλεπτος: 54 
4. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 53
5. Ασβεστοχώρι: 52
6. Ζωοδόχος: 49
7. Αγία Μαρίνα: 45
8. Πωγωνάτος: 40 
9. Αμφιθέα: 40 
10. Σταυράκι: 40 
11. Δαβάκης: 36  
12. Πρωτόπαπα: 35 
13. ΠΑΟ Κόνιτσας: 32
14. Αμπελόκηποι: 30
15. Πανφρουριακός: 29
16. Περιστέρι: 29
17. Νησί: 23
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 1

'Ερχονται αλλαγές στον ΦΠΑ

Η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου 2013 και μετά.
Δύο εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να εφαρμοστεί νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ στο Δημόσιο από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής της χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ταυτόχρονη πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 10 ευρώ και την εξόφληση του υπολοίπου ποσού είτε σε δύο δόσεις είτε εφάπαξ.
Η νέα ρύθμιση, που αναμένεται να προωθηθεί σύντομα στη Βουλή, αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου 2013 και μετά.
 Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις μέχρι την 20ή ημέρα του μήνα που έπεται της εκάστοτε φορολογικής περιόδου, πληρώνοντας μόνο 10 ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο μεγαλύτερο ποσό επιθυμούν.

Φόροι πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!

Ποια αυτοκίνητα πιάνονται στο δόκανο της Εφορίας

Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.
Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων.
Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία στο δημόσιο!

Σε «άντρο» παρατυπιών και παρανομιών αποκαλύπτεται ότι είχαν μετατρέψει το δημόσιο ορισμένοι  δημόσιοι υπάλληλοι μετά τον έλεγχο  από τις διευθύνσεις προσωπικού των ατομικών  τους μητρώων και της επικαιροποίησης του υπηρεσιακού τους φακέλου.
Οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται φανερώνουν ξέφραγο αμπέλι καθώς υπάλληλοι εντοπίστηκαν να λαμβάνουν επιδόματα θέσης δηλώνοντας ότι παρακολούθησαν σεμινάρια χωρίς όμως ποτέ να προσκομίσουν στην υπηρεσία τους τα ανάλογα πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Από τον έλεγχο που ξεκίνησαν να κάνουν οι διευθύνσεις προσωπικού σε ορισμένες υπηρεσίες υπουργείων και δήμους προκειμένου να εντοπιστούν κοπανατζήδες ή υπάλληλοι που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά προκειμένου να προσληφθούν ή να προαχθούν στο δημόσιο μέχρι σήμερα  έχουν έρθει στο φως  σημεία και τέρατα.

ΓΣΕΕ: Στα επίπεδα της δεκαετίας του ΄70 η αγοραστική δύναμη των μισθωτών

Σύμφωνα με το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕΗ, αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970!
Όσοι έγγαμοι αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις η μετενέργεια των οποίων έχει λήξει θα δουν από Δευτέρα τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 10%.
Κι αυτό, γιατί από την 1η Απριλίου γίνεται προαιρετική η καταβολή επιδόματος γάμου από τους εργοδότες, κάτι που αυτόματα θα επιφέρει μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων.
Σύμφωνα με παράδειγμα που φέρνει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», έγγαμος υπάλληλος άνω των 25 ετών με πάνω από 9 χρόνια προϋπηρεσίας εισπράττει 820,51 ευρώ τον μήνα (586,08 βασικό, 175,82 ευρώ, επίδομα τριετιών 58,61 ευρώ επίδομα γάμου).
Από τη Δευτέρα θα χάσει το επίδομα γάμου και ο μισθός θα περιοριστεί στα 761,9 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που αμείβονται με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, επιστρέφει στα επίπεδα του τέλους της δεκαετίας του 1970.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 30% με 40%.

Επιτυχίες των Τελωνειακών με τα κυκλώματα μεταφοράς πολυτελών ΙΧ

Για μία ακόμα φορά παρατηρείται το φαινόμενο να προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα προς την Αλβανία πολυτελή ΙΧ και τζιπ.
Πρόσφατα στο τελωνείο Κακαβιάς κατασχέθηκαν έξι πολυτελή τζιπ με προορισμό την Αλβανία.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις εγκληματικές ομάδες ξεπερνούν κάθε όριο ασφάλειας που θέτουν οι κατασκευαστές και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες.
Οι τελωνειακοί για να εντοπίσουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ελέγχουν εξονυχιστικά διαπιστώνοντας πως τις περισσότερες φορές αυτά φέρουν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις, πανομοιότυπες πινακίδες, παραποιημένα πλαίσια, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κλεμμένα ΙΧ πολυτελείας έχουν ακόμη και παραποιημένους εγκεφάλους.