Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Επιτυχίες των Τελωνειακών με τα κυκλώματα μεταφοράς πολυτελών ΙΧ

Για μία ακόμα φορά παρατηρείται το φαινόμενο να προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα προς την Αλβανία πολυτελή ΙΧ και τζιπ.
Πρόσφατα στο τελωνείο Κακαβιάς κατασχέθηκαν έξι πολυτελή τζιπ με προορισμό την Αλβανία.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις εγκληματικές ομάδες ξεπερνούν κάθε όριο ασφάλειας που θέτουν οι κατασκευαστές και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες.
Οι τελωνειακοί για να εντοπίσουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ελέγχουν εξονυχιστικά διαπιστώνοντας πως τις περισσότερες φορές αυτά φέρουν πλαστές άδειες κυκλοφορίας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις, πανομοιότυπες πινακίδες, παραποιημένα πλαίσια, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κλεμμένα ΙΧ πολυτελείας έχουν ακόμη και παραποιημένους εγκεφάλους.
 
Οι συγκεκριμένοι τρόποι των εγκληματικών ομάδων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η δράση τους βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε έξαρση με απώτερο σκοπό την πώληση των αυτοκινήτων στην Αλβανία, υπολογίζοντας και το στοιχείο ότι οι ομάδες αυτές χρησιμοποιούν ως οδηγούς νεαρούς Αλβανούς κυρίως.
Μετά τις τελευταίες επιτυχίες, ο διευθυντής του τελωνείου Κακαβιάς Μιχάλη Στεφάνου συγχαίρει τους υπαλλήλους και ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές για τη βοήθεια που παρέχουν στις περιπτώσεις κράτησης, αλλά και σε οποιαδήποτε συνδρομή τους έχει ζητηθεί.
Παρά την έλλειψη προσωπικού και την κρίση που περνούν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, οι επιτυχίες των τελωνειακών αποδεικνύουν ότι υπάρχουν και υπηρεσίες που στηριζόμενες στο ζήλο και την εργατικότητα των λίγων υπαλλήλων, αποδίδουν τα μέγιστα.