Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παντού ... Ντάλλας!

Την τιμητική του είχε απόψε ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Ντάλλας.
Σε τοπικά κανάλια τον είδαμε να είναι παρών στη συνάντηση της Γεροβασίλη με τον Καχριμάνη, αλλά και στην επίσκεψη των παιδιών της Κιβωτού της Πωγωνιανής στην Περιφέρεια.
Δεν τον ακούσαμε να λέει κάτι, παρατηρητής ήταν, αλλά εμάς δεν μας έφερε στη θύμηση το έργο του στο Δήμο Πωγωνίου.
Αυτό που θα έφερνε τουρίστες κ.α.
Αν τους είδατε, τους είδαμε.
Εκείνο που μας έμεινε ήταν οι συσκέψεις που έκανε που τώρα, που είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, καταλάβαμε σε τι θα του χρειαστούν.


Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Περιοδεία της Όλγας Γεροβασίλη σε χωριά του Πωγωνίου την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η υποψήφια Περιφερειάρχης κα Όλγα Γεροβασίλη μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”, θα περιοδεύσουν σε Καλπάκι, Δελβινάκι, Παρακάλαμο και θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη, την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014.

Σύσκεψη για την "Κιβωτό του Κόσμου"

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της "Κιβωτού του Κόσμου" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.
Ειδικότερα στη σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συμμετείχαν η βουλευτής κ. Άννα Ασημακοπούλου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Αντιδήμαρχοι του ίδιου Δήμου, στελέχη της "Κιβωτού", περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων του Πωγωνίου.

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περιστατικά κλοπών και ληστείας από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί επ΄ αυτοφώρω
 Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος άλλων δύο ατόμων για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας και δύο περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (21.4.2014) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η Σταματία Δάλλα, το νεώτερο μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου, με τον συνδυασμό του Νίκου Ζενέτου.

Η  Σταματία Δάλλα, το νεώτερο μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου, με τον συνδυασμό του Νίκου Ζενέτου.

Ο Χρήστος Ζώης υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ένωσης» του Βύρωνα Πολύδωρα

Χρήστος  Ζώης
υποψήφιος
ευρωβουλευτής
Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης… ή μήπως όχι;

Περισσότεροι από 300 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των μεγάλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο μετά την 25η Μαΐου.
Τα κομματικά επιτελεία διαλάλησαν την ισόρροπη εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο όλων των περιφερειών της πατρίδας, εκτός ….μίας, της περιφέρειας Ηπείρου.
Με άλλα λόγια τα ικανότατα στην προπαγάνδα κομματικά επιτελεία δεν βρήκαν ούτε έναν ικανό εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων, ούτε έναν νέο επιστήμονα, ούτε έναν άνθρωπο της τέχνης ο οποίος να έλκει έστω την καταγωγή του από την ακριτική Ήπειρο, την πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης σύμφωνα με όλες τις στατιστικές της eurostat.
Ή μήπως όχι;

Άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες θα χαρακτηρισθούν από την εφορία μισθωτοί

Με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων και το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ σχεδιάζεται να φορολογηθούν φέτος άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες χωρίς άλλα πραγματικά εισοδήματα αλλά με μικροποσά από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει έως το τέλος της εβδομάδας τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα θεωρούνται μισθωτοί και επομένως θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή μικροποσά από τόκους καταθέσεων που κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων και να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.

«Λαϊκής Συσπείρωσης Πωγωνίου»: Έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη συγκέντρωση στο Δελβινάκι, την Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ένα σημαντικό μέρος των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό στο Καλπάκι.
Σήμερα, θα παρουσιάσουμε ανά Δημοτική Ενότητα το σύνολο των υποψηφίων χωρίς να παραιτούμαστε από την προσπάθεια να υπάρξει εκπροσώπηση σε κάθε χωριό του Δήμου μας.
Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, μιας και το Σάββατο 26/4, το ψηφοδέλτιο κατατίθεται.
Έχουμε μπροστά μας ακριβώς 4 μέρες, όχι μόνο για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε παντού το ψηφοδέλτιο, αλλά και για να μαζέψουμε τα παράβολα που ανέρχονται στο ποσό των 1.350,00 ευρώ, αλλά και όλα εκείνα τα χρήματα που χρειάζονται για να μπορέσουμε να τυπώσουμε τα ψηφοδέλτια κλπ.

Έρχεται τον Ιούνιο, ο νέος Φόρος Ακινήτων

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Ειδική Επιτροπή που θα αναλάβει το εκτελεστικό μέρος του νόμου για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή την επεξεργασία των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων, συγκρότησε το υπουργείο Οικονομικών, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών από τον Ιούνιο.
Όπως ορίζεται στη σχετική Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, η οκταμελής Επιτροπή που θα λειτουργεί στο ΓΛΚ, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της-δηλαδή να παραδώσει τα σχέδια των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων- έως το τέλος Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από το νέο Φόρο ακινήτων τουλάχιστον 2,650 δισ ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Από σήμερα Τετάρτη σε λειτουργία τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΠΕΔΥ

Ποια είναι τα 5ψήφια νούμερα

Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας (πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ) του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.
Επισυνάπτεται πίνακας των Μονάδων Υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια, για τις οποίες θα λειτουργούν τα τηλεφωνικά ραντεβού.
Μονάδες Υγείας που δεν περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα, θα εντάσσονται σταδιακά στο σύστημα.

Ιταλοί θέλουν τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες

Αιτήσεις για έρευνες σε 3 περιοχές της δυτικής Ελλάδας από την ιταλική ENEL

Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας-Άρτας, υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος "ENEL GROUP".
Συγκεκριμένα, η ENEL ενδιαφέρεται για έρευνες στις περιοχές:
 - Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων (έως 2.375 μέτρα). Η περιοχή είχε παραχωρηθεί τότε στην Κοινοπραξία Enterprise Oil, Union Texas, MOL, ΕΛ.ΠΕ. και έγιναν τρεις γεωτρήσεις.
 - Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων. Τις γεωτρήσεις εκτέλεσε η Κοινοπραξία Triton - ΕΛ.ΠΕ (έως 1509 μ.)
 - Πρέβεζας-Άρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων, το οποίο είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του "open door".