Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Super League: Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 1

Σπουδαίο διπλό του ΠΑΣ τον κρατάει ζωντανό για τα πλέι-οφ.

Η Ξάνθη ξεκίνησε πιο ορεξάτα το ματς και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή. Ο ΠΑΣ όμως ήταν αυτός που έκανε την πρώτη καλή φάση, με τον Λίλα να κάνει τη σκαστή κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ντε Βινσέντι, αλλά τον Λοντίγκιν να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η Ξάνθη συνέχισε να κρατά τα ηνία του αγώνα, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη.
Με τους φιλοξενούμενους να είναι υποδειγματικά στημένοι στην άμυνα, οι Ακρίτες δεν έβρισκαν διαδρόμους και στις σπάνιες περιπτώσεις που τα κατάφερναν, τους έλειπε το κάτι παραπάνω για να σκοράρουν.
Στο 20' ο Μαρσελίνιο έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια από αριστερά, αλλά επέλεξε να τελειώνει τη φάση μόνος του στέλνοντας τη μπάλα άουτ, αντί να προτιμήσει κάποιον από τους ελεύθερους συμπαίκτες του που περίμεναν.
Στο 27' ο Ντιέ με εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταμπάση και κάπου εκεί οι ουσιαστικές επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων έλαβαν τέλος για το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σολτάνι στο 48' να κατεβάζει όμορφα μία μακρινή μπαλιά αλλά να σουτάρει άουτ από καλή θέση, σε μία από τις τελευταίες του καλές ενέργειες στο ματς πριν αντικατασταθεί από τον Ονουάτσι.
Ένα λεπτό αργότερα η Ξάνθη έχασε την καλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το σημείο, με τον Ταμπάση να βγαίνει με τα πόδια και να νικά τον Μαρσελίνιο διώχνοντας σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κλέβοντας μπάλες με αρκετά καλή συμπεριφορά στο χώρο του κέντρου, αλλά τους έλειπε η σωστή τελική προσπάθεια για να ανοίξουν το σκορ. Όταν την έβρισκαν, έπεφταν πάνω στον Ταμπάση, ο οποίος στο 64ο λεπτό είπε «όχι» σε ωραίο πλασέ του Μαρσελίνιο αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στο 69΄ σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΣ, ο Ίλιτς βγήκε από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στον Γεωργίου, ο οποίος ακολούθησε τη φάση και είχε εύκολο έργο από κοντά για το 0-1.

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Βασιλακάκης (83' Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο (73' Σμιθ), Σολτάνι (61' Ονουάτσι), Ντάνι, Μπέρτος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου (73' Βίλα), Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85' Ντάσιος), Ίλιτς (73' Κεϊτά).