Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛΙΑΣ: (Πρόεδρος Τ.Κ. Χαραυγής Πωγωνίου)-«Αυτά έπραξα στην διάρκεια της θητείας μου και θέτω πάλι υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου στις εκλογές του Μαΐου»

Βασιλείου Ηλίας-Πρόεδρος Τ.Κ. Χαραυγής Πωγωνίου
Γράφει ο Καψάλης Χάρης

Σε πάρα πολλούς από εμάς τους απόδημους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πώς όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μας περνούν την ώρα τους γυρνώντας από καφενείο σε καφενείο.
Το θέμα αυτό το συζήτησα και με τον πάρεδρο του χωριού μας κ. Βασιλείου Ηλία μόνιμο κάτοικο Χαραυγής πλέον εδώ και αρκετά χρόνια. Σας καταθέτω λοιπόν την συζήτησή μας (κατόπιν αδείας από τον ίδιο τον Βασιλείου Ηλία) για να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ηλία εγκατέλειψες την πρωτεύουσα μετά από πολλά χρόνια παραμονής και εγκαταστάθηκες μόνιμα στο χωριό μας.
Τι σε οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως καλά γνωρίζεις και εσύ στην Αθήνα είμαι από 14 ετών. Πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά σαν εργολάβος οικοδομών, και δημιούργησα και την οικογένειά μου. Όταν η οικοδομή ξεκίνησε να δείχνει σημεία έντονης κάμψης αφού με την σκέψη μου ζύγισα τα υπέρ και τα κατά αποφάσισα να επιστρέψω και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στο χωριό μας αλλά γενικότερα σε όλη την επαρχία Πωγωνίου. Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι καλή αργότερα δεν ξέρω...
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε και πώς σου πέρασε η σκέψη να ασχοληθείς με τα κοινά του χωριού μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Η αγάπη μου για το χωριό αλλά και η πολύτεχνη εμπειρία που έχω λόγω επαγγέλματος με έσπρωξαν σε αυτή την απόφαση που δεν το κρύβω στην αρχή δεν το πολύ πίστευα πώς θα το καταφέρω.
Θεωρούσα δύσκολο να με εμπιστευτούν οι χωριανοί μας με την ψήφο τους.
Βοήθησε όμως και η παρότρυνση κάποιων φίλων συγχωριανών και έτσι κατέβηκα υποψήφιος για πάρεδρος του χωριού μας πριν από 6 χρόνια.
Απεδείχθει θετικό εντέλει αφού οι χωριανοί αλλά και οι απόδημοι με εμπιστεύτηκαν ,με την ψήφο τους και είμαι όλα αυτά τα χρόνια Πάρεδρος της Χαραυγής.
Πριν με δήμαρχο τον κ. Μποζιάρη Αθανάσιο και τώρα με τον δήμαρχο κ. Καψάλη Κώστα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεις πώς τα χρόνια της θητείας σου σαν Πάρεδρος της Χαραυγής ήταν εποικοδομητικά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ δεν μπορώ να κρίνω ο ίδιος τον εαυτό μου.
Θα θα σας πω όμως τα έργα που έχω φέρει εις πέρας στο χωριό μας σε αυτό το διάστημα και εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
1.Παλαιότερα όπως θυμάστε είχαμε τεράστιο πρόβλημα με τις φωτιές στα δάση που ξεκινούσαν από το Αλβανικό έδαφος και κατέστρεψαν περιουσίες κοντοχωριανών μας από την Αγία Μαρίνα και την Καστάνιανη. Ακόμη θρηνήσαμε και θύματα στο χωριό της Αγίας Μαρίνας. Τότε λοιπόν πίεσα προς πάσα κατεύθυνση για ανοίξει μια αντιπυρική ζώνη κατά μήκος της κορυφογραμμής του χωριού μας αφού το δάσος είναι πλούσιο στην περιοχή και η πιθανότητα να έχουμε πρόβλημα είναι μεγάλη.
Αρκεί να σας θυμίσω την τελευταία πυρκαγιά την συγκρατήσαμε στην κορυφογραμμή μετά βίας και με την βοήθεια της πυροσβεστικής με επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις. Κατάφερα λοιπόν και έπεισα τους πολιτικά ανώτερους της επαρχίας μας και δημιουργήθηκε αντιπυρική ζώνη κατά μήκος όλης της κορυφογραμμής.
2.Κατασκευάστηκαν 3 σχάρες ομβρίων υδάτων στο ύψος της οικίας του Πέτρο Σοπικιώτη.
3.Άλλες δύο σχάρες όμβριων υδάτων στον εσωτερικό δρόμο του χωριού. Η μία στην διασταύρωση της οικίας του κ. Γιάννου Βασίλειου (Μαρίνη) και η άλλη από κάτω από την οικία του Γιάννου Αλέξανδρου.
4.Διαπλάτυνση του δρόμου προς την οικία Γεώργιου Βασιλείου (Μπίρη) για να μπορούν τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή.
5.Διανυξη δρόμου προς την οικία του Πέτρου Γούμενου προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της συνοικίας.
6.Διαπλάτυνση του δρόμου στην θέση κρανιά για να μπορούν τα οχήματα να κάνουν επιτόπια στροφή.
7.Διαπλάτυνση στροφής του δρόμου προς την οικία του κ. Κώστα Στόλη.
8.Τσιμεντόστρωση του δρόμου προς την οικία Μιχαήλ Αθανασόπουλου.
9.Τσιμεντόστρωση του δρόμου προς την οικία της κ. Ελένης Κάτση και ακόμη τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων
10.Επιδιόρθωση του δρόμου προς τις οικίες κ. Σωτήρη Βόκολου και κ. Ηλία Βόκολου.
11.Πλακόστρωση της πλατείας του χωριού με πέτρα Ιωαννίνων, και επιπλέον φώτα στην πλατεία για δυνατότερη φωταγώγηση
12.Καινούργια δεξαμενή νερού 50 κυβικών παραπλεύρως της παλιάς.
13.Γενικός καθαρισμός του δημοτικού σχολείου, φρεσκάρισμα των εσωτερικών χρωμάτων και εμπλουτισμός του Φωτισμού στους υπαίθριους χώρους του.
14.Αλλαγή της παλιάς καλωδίωσης (ΔΕΗ) με νέας τεχνολογίας (στριφτά) στην μόνωση τους για την προστασία από διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω των βραχυκυκλωμάτων που προκαλούσαν τα μεγάλα κλαδιά των δένδρων.
15.Ακόμη ασκείται σοβαρή πίεση προς την δημοτική αρχή για την τοποθέτηση wi-fi Ιντερνέτ.
Υπάρχει η υπόσχεση για υλοποίηση του αιτήματός μας το αργότερο έως τις δημοτικές εκλογές.
Να σημειώσω δε πώς κάποια έργα εξ αυτών έχουν πραγματοποιηθεί με προσωπική μου εργασία και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ!!!
Μετά από όλα αυτά και βλέποντας τις δυνάμεις μου αναλλοίωτες και την διάθεσή μου αστείρευτη για ακόμη περισσότερη δουλειά, αποφάσισα να ξαναθέσω υποψηφιότητα για την Προεδρία του χωριού μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, και να ζητήσω για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας με την ψήφο σας για άλλη μια θητεία ακόμη ποιό εποικοδομητική.

Σας ευχαριστώ.
ΠΗΓΗ: http://www.tzourlakos.com