Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μπλόκο» στα διόδια ενόψει Πάσχα, 300 ευρώ πρόστιμο και «τέλος» στο delivery για το Άγιο Φως


Έλεγχοι όλο το 24ωρο από την Ελληνική Αστυνομία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση ανέφερε:
«Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα».
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 18.00 σε όλα τα διόδια και οδικά δίκτυα εγκαθίστανται κάμερες ελέγχων της κυκλοφορίας.
Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας , η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρά σε έλεγχο όλων των οχημάτων.
Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο, δηλαδή θα φτάνει τα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους οι παραβάτες.
Μέχρι τις 27 Απριλίου επίσης αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας ενώ εξαίρεση αποτελούν οι μόνιμοι κάτοικοι.
«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.
Επίσης, αναφερόμενος στην είδηση που έχει γίνει γνωστή τις τελευταίες ώρες και θέλει το Άγιο Φως να φτάνει με… delivery στα σπίτια των πιστών, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Υπαρκτός ο κίνδυνος εάν υπάρξει μετακίνηση του Άγιου Φωτός στους δήμους. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του είπα να μην συμβεί κάτι τέτοιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.