Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για κλάματα

Τεχνικό πρόγραμμα  παρωδία στο Δήμο Πωγωνίου

Δολιανά 02/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: AΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Χθες, 1η Δεκεμβρίου, έγινε η συζήτηση στο Δ.Σ. για τα τέλη ύδρευσης, φωτισμού και καθαριότητας και για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2015.
Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος και τα μέλη της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. επιβεβαίωσαν όλα όσα ως Αντιπολίτευση αποκαλύπτουμε τόσο καιρό για την προχειρότητα, την ανακολουθία, την απαξίωση, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις ως προς την λειτουργία της Διοίκησης και των θεσμών. Συγκεκριμένα:
Πρώτον, όσον αφορά τα τέλη, 3 ημέρες πριν, 28 Νοέμβρη, στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ψηφίστηκε η Απόφαση για τα τέλη έτους 2015, η οποία, όπως ο Νόμος ορίζει, αποτελεί εισήγηση για αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ. Προς έκπληξη όλων όμως, αυθαίρετα, παράνομα και πρωτότυπα η εισήγηση του κ. Καψάλη και της Παράταξής του στο Δ.Σ. ήταν διαφορετική από αυτήν της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ο ίδιος είναι Πρόεδρος και είχε ψηφίσει.


Η Παράταξή μας ανέδειξε αυτή την παράνομη πράξη, καταψήφισε τις προτάσεις για την αύξηση των τελών στο Δ.Σ. και κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για την ανακολουθία που την διέπει καθώς έτσι απλά, παράδοξα, αλαζονικά και αντιδημοκρατικά απαξιώνει πλήρως τους θεσμούς και τις νόμιμες διαδικασίες.
Δεύτερον, όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, εμβρόντητοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι Εκπρόσωποι των Τ.Κ. και οι πολίτες που παρακολουθούσαν, άκουσαν τον κ. Δήμαρχο, στην αρχή της Συνεδρίασης να λέει ότι δεν ενημέρωσε τα Θεσμικά Όργανα ( Τοπικά Συμβούλια και Εκπροσώπους Τ.Κ.) για να εισηγηθούν προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς "είχε αποφασίσει ότι δεν θα τα λάμβανε υπόψη"!!!
Η απαράδεκτη και μη σύννομη πράξη, να εισαχθεί προς συζήτηση Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου χωρίς να προηγηθεί ο απαραίτητος διάλογος, η διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους, χωρίς τις συγκεκριμένες προτεραιότητες και προτάσεις για έργα από τα Τοπικά Συμβούλια και τους Εκπροσώπους των Τ.Κ., όπως ο Νόμος ορίζει στο άρθρο 86 του Ν.3852/2010, αν μη τι άλλο δείχνει αντιδημοκρατική, αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στα θεσμικά όργανα, πρακτική που βάζει σε δοκιμασία την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. και μειώνουν το κύρος των Αποφάσεών του.
Η Παράταξή μας αλλά και άλλοι εκπρόσωποι των Τ.Κ. καταγγείλαμε αυτή τη στάση και τη παράνομη πρακτική του Δημάρχου και της πλειοψηφούσας Παράταξης, που έχει τον χαρακτήρα της αδιαφάνειας, της αδιαφορίας, αλλά και της αδυναμίας να λειτουργήσει δημοκρατικά σ΄ αυτό το πλαίσιο, στερώντας στους εκπροσώπους των Τ.Κ. την δυνατότητα να έχουν ρόλο, στερώντας τους την φωνή να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αυτή τη παρανομία, την απαξίωση, αλλά και την αλαζονική συμπεριφορά της πλειοψηφίας, δεν μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε και αφού την αναδείξαμε και την καταγγείλαμε με την τοποθέτηση του Επικεφαλής της Παράταξης, αποχωρήσαμε αμέσως από το Δ.Σ. αλλά και από την συζήτηση των θεμάτων.
Εμείς ως Παράταξη υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και δεν κάνουμε ούτε εκπτώσεις, ούτε διακρίσεις στις αρχές μας.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης &
Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης Ντόντης