Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμος Πωγωνίου βράβευσε τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου

Επίτιμο Δημότη ανακήρυξε ο Δήμος Πωγωνίου τον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου ως δείγμα αναγνώρισης της πολύτιμης κοινωνικής του προσφοράς, παραδίδοντάς του συγχρόνως τιμητική πλακέτα.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την ΕΡΑ Ιωαννίνων και το Π.Κ.Δ.Ι. και η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα υπέρ της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Ο Πατέρας Αντώνιος ίδρυσε το 2013 Παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και προσφέρει καταφύγιο σε δεκάδες παιδιά που γνώρισαν την άσχημη πλευρά της ζωής.
Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στη δράση του Πατέρα Αντώνιου και της «Κιβωτού του Κόσμου» και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίζει να στηρίζει το πολύτιμο αυτό έργο, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή. «Ο πατέρας Αντώνιος καταξιώθηκε στη συνείδησή μας ως η προσωποποίηση της προσφοράς και του εθελοντισμού και το έργο του είναι ξεχωριστής σημασίας. Στο πρόσωπό του τιμούμε τον εθελοντισμό, τιμούμε όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς υλική, πνευματική και ηθική υποστήριξη. Η στάση του πρέπει να αποτελεί παράδειγμα μίμησης. 

Σήμερα ήρθε η σειρά του Δήμου Πωγωνίου να τιμήσει τον Πατέρα Αντώνιο, ως δείγμα αναγνώρισης της κοινωνικής του προσφοράς. Οφείλω να σημειώσω ότι ο Δήμος Πωγωνίου είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς θεωρούμε ύψιστη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίζει κάθε προσπάθεια υπέρ των αδυνάτων και ιδιαίτερα των παιδιών. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και εκφράζω παράλληλα την υπερηφάνειά μου για όλους τους δημότες μας που άνοιξαν την αγκαλιά τους σε αυτά τα παιδιά και έγιναν κοινωνοί της προσπάθειας για κυριαρχία της αγάπης και του καλού». 

Τον πάπυρο με την απόφαση ανακήρυξής του ως επίτιμου Δημότη, παρέδωσε στον Πατέρα Αντώνιο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μάτσιας. Ο κ. Μάτσιας επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και έκανε λόγο για το θαύμα της αγάπης. «Η γενναιοδωρία λειτουργεί ως επιβράβευση γι’ αυτόν που προσφέρει και είναι δείγμα ανωτερότητας. Σας παραδίδω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξής σας ως επίτιμου Δημότη με την ελπίδα η προσφορά σας να βρει και άλλους μιμητές» τόνισε ο κ. Μάτσιας.