Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Από τον "Εκλογομάγειρα"

Στις 7 Νοεμβρίου οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου, καλούμαστε στις κάλπες. Καλούμαστε να αναδείξουμε την νέα δημοτική αρχή και για πρώτη φορά τον αιρετό περιφερειάρχη και το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.

Μέσα σε ένα τοπίο γενικής απαξίωσης, οι πολίτες ασχολούνται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές λιγότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι έτοιμοι να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική, μόνο που αν αυτό συμβεί, θα είναι ένα ολέθριο λάθος.
Αν γυρίσουμε την πλάτη αυτή την φορά το μόνο που θα έχουμε πετύχει είναι να αδιαφορήσουμε για το αύριο του τόπου μας. Του χωριού μας, του Δήμου μας. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος της προηγούμενης φοράς. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε μέρα.

Θα δώσουμε έτσι την δυνατότητα σε ανεπάγγελτους και καιροσκόπους να γαντζωθούν στην εξουσία και να την κάνουν επάγγελμα.
Στόχος αυτού των γραμμών δεν είναι να πείσουμε για την ικανότητα του ενός υποψηφίου ή για την ανικανότητα του άλλου. Εξάλλου οι δημότες του Δήμου έχουν νου, κρίση, μνήμη, μάτια και μπορούν να λάβουν τις αποφάσεις τους χωρίς να έχουν την ανάγκη της καθοδήγησης. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές.

Στόχος είναι να καταδείξουμε την ανάγκη της ψήφου. Η αποχή σε αυτή την αναμέτρηση ουδόλως θα επηρεάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ή τα πλάνα της αντιπολίτευσης.

Η αποχή όμως σε αυτή την αναμέτρηση θα δείξει πως αδιαφορούμε για τον τόπο μας. Για την δική μας περιοχή, για το σπίτι μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Για όσα θέλαμε να γίνουν και δεν έγιναν και για όσα θέλουμε να μην ξαναγίνουν.

Το πολιτικό σύστημα είναι σίγουρο ότι έχει απογοητεύσει. Αλλά όποιος θέλει να το καταδικάσει ας το πράξει στον σωστό χρόνο.

Την 7η Νοεμβρίου καλούμαστε να αποφασίσουμε για την τύχη του Παρακαλάμου, του Άνω Καλαμά, του Δήμου Πωγωνίου, για την Ήπειρο. Και πρέπει να το πράξουμε. Με συνέπεια.

Εμείς αποφασίζουμε και πρέπει να το κάνουμε!

"ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ" - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ