Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Με τον αγιασμό 24ωρη απεργία!

Σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι, καθηγητές και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί


Με κινητοποιήσεις αρχίζει η φετινή σχολική χρονιά καθώς αμέσως μετά τον αγιασμό, που θα γίνει αύριο 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, ακολουθούν απεργίες και στάσεις εργασίας από τους δασκάλους και τους καθηγητές αλλά και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Τρίωρη στάση εργασίας στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια (από τις 11 έως τις 2 και από τις 2 έως τις 5) την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ. Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν οι καθηγητές στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Με 24ωρη απεργία υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απεργήσουν στις 12 του μήνα και να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και την ΟΛΜΕ.
Με κινητοποιήσεις αρχίζει η χρονιά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς οι καθηγητές των ΑΕΙ προχωρούν από σήμερα σε 24ωρη απεργία ενώ οι διδάσκοντες ΤΕΙ σε 5νθήμερη αποχή.