Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου

Βιώνουμε όλοι σήμερα την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ανθρωπιστική κρίση στην οποία εισέρχεται η κοινωνία μας.

Οι εγκληματικές περικοπές των 1,4 δις € που προετοιμάζει η κυβέρνηση στην Υγεία, θα οδηγήσει σε αδυναμία να έχουν την περίθαλψη και τη θεραπεία που χρειάζονται πολλοί ασθενείς , θα οδηγήσει σε αδυναμία τα νοσοκομεία να προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες.
Μέσα σε αυτό το τοπίο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απλήρωτης, για τουλάχιστον 3 μήνες, εργασίας τους στις εφημερίες και την περικοπή κατά 20% περίπου των ήδη κουτσουρεμένων αποδοχών τους.
Και αυτό πλήττει όσους ευσυνείδητα εκτελούν το έργο τους, την ίδια ώρα που για ορισμένους το μαύρο χρήμα και η ιδιωτική απασχόληση αποτελούν το κύριο μέλημα τους και την κύρια πηγή των εσόδων τους.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν
-με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9
-με πανελλαδική επίσχεση εργασίας από 17/9
-27 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥ επείγει σήμερα η δυναμική παρέμβαση ενός ενωτικού κοινωνικού – πολιτικού κινήματος που θα διεκδικήσει τη θεμελίωση ενός ενιαίου, καθολικού, απαλλαγμένου από επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις , ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Δημόσιου Συστήματος Υγείας.