Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα όλων των φορέων της Ηπείρου

Στην πολιτική της ίσης αντιμετώπισης όλων των Δήμων και των Φορέων της Ηπείρου από την Περιφερειακή Αρχή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τοποθετούμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πριν την έναρξη της συζήτησης επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. 
Αφορμή αποτέλεσαν οι αιτιάσεις της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης "Ήπειρος Ανατροπής" σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.  
Αφού τόνισε ότι περίμενε τα θέματα αυτά να τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι πριν την έναρξή του, υπογράμμισε ότι «δεν αρνηθήκαμε σε κανένα να θέσει τα θέματα που θέλει. Δεν διαχωρίσαμε κανέναν. Αγωνιζόμαστε ώστε ο τόπος να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό ασχολούμαστε και με θέματα που δεν  είναι της αρμοδιότητάς μας. Σε κάποιους δήμους δεν θα μπορούσαν να γίνουν έργα, αν δεν γινόταν προγραμματικές συμβάσεις.  Χάρη στη συνεργασία για μεγάλο διάστημα με το Πανεπιστήμιο καταφέραμε να βρεθεί λύση για την Αρχιτεκτονική Σχολή».  
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις εργασίες που ανέλαβε η Περιφέρεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ, σε έργα του ΠΕΑΚΙ κλπ.,  κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο ΤΕΠ Φιλιατών: 
«Το έργο τελείωσε από το 2011. Όμως, έγιναν βανδαλισμοί και σήμερα ο εργολάβος είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τι έπρεπε να πούμε; Ότι το έργο είναι του Υπουργείου και να μην ασχοληθούμε; Απαιτούνταν ειδικές εργασίες. Το κάναμε με  την ευθύνη που μας ανέθεσε  ο Ηπειρωτικός λαός για να παραδοθεί σήμερα».   
Καταλήγοντας τόνισε και τα εξής: 
«Γιατί θέλετε να μας κόψετε τα φτερά; Και μάλιστα εκεί που σαν τόπος έχουμε πλεονέκτημα. Ζητάω σεβασμό στην δουλειά μας. Το άγχος είναι να ληφθούν αποφάσεις και να εκτελεστούν. Και όχι να μαζευτούμε να συζητάμε. Άλλωστε, για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τηρείται η νομοθεσία, που προβλέπει μία συνεδρίαση το μήνα. Γιατί έχετε τόσο άγχος για να μας κατηγορήσετε; Σε αυτές τις δυσκολίες πρέπει να έχεις περίσσευμα ψυχής. Εμείς  δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και για όλα ενημερώνουμε την Οικονομική Επιτροπή».