Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χαμένοι όλοι από την πτώση στην κατανάλωση του Πετρελαίου θέρμανσης

Και ο κόσμος πάγωσε και το κράτος έχασε έσοδα

Πάγωσαν τα έσοδα του κράτους, αλλά και τα  νοικοκυριά, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης για ληστρικούς φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η πανελλαδική ζήτηση έχει μειωθεί κατά 80%, ενώ οι συνέπειες από τη φορολογία σχετίζονται με την τρομερή επιβάρυνση του περιβάλλοντος, την αιθαλομίχλη, αλλά και με τη δημόσια υγεία.
Για σχέδιο του Υπουργείου να αφανίσει μικρούς και μικρομεσαίους, χωρίς νʼ αγγίξει το παρεμπόριο, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
«Παγωμένα» εκτός από τα χιλιάδες σπίτια πολιτών που δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο, είναι και τα έσοδα του κράτους, που παρουσιάζουν κάθετη πτώση.
Οι μειώσεις στη ζήτηση του πετρελαίου έχουν ξεπεράσει με βάση τα επίσημα στοιχεία το 80% πανελλαδικά, ρίχνοντας στα Τάρταρα και τα έσοδα του Δημοσίου. Την ίδια στιγμή, οι συνέπειες από την συγκεκριμένη πολιτική δεν είναι αρνητικές μόνο για την κυβέρνηση και τις επιλογές του Δ.Ν.Τ και της Τρόικα, για τις οποίες υπάρχουν πολλαπλές παραδοχές λαθών.
Οι συνέπειες έχουν να κάνουν και με τον παράγοντα άνθρωπο, τη Δημόσια Υγεία, την υγιεινή και την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών.