Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά δεκατεσσάρων (14) παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για μεταφορά δεκατεσσάρων παράνομων μεταναστών.

 ******
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22, 15 και 26 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(3.050) ευρώ.
(3.000) λεκ Αλβανίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην δεύτερη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(800) ευρώ.
(4.000) λεκ Αλβανίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην τρίτη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο παράνομων μεταναστών εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
(400) ευρώ.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
******
Στην τέταρτη περίπτωση , συνελήφθη χθες (06-04-2013) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις (3) υπηκόους Αφγανιστάν (δύο άντρες και μία γυναίκα), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Οι λαθρομετανάστες κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μη νόμιμοι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ ο καθένας.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
Ένα πλαστό διαβατήριο και δύο πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας.
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.