Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας έρχεται στα Γιάννινα

 

Στα Γιάννενα θα φτάσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από την Αθήνα στα τέλη Ιουλίου με τελικό προορισμό τη Σπάρτη στις 18 Οκτωβρίου.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα ξεκινήσουν  στις 6.30 το απόγευμα, από την πλατεία Μαβίλη, στο Μώλο, και από την Κενάν Μεσαρέ, στο παλιό Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης μεταφέροντας τη φλόγα μπροστά στο Δημαρχείο, όπου θα ανάψουν το βωμό και θα σηματοδοτήσουν τη σημασία της άσβηστης φλόγας της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο δήμος Ιωαννιτών υποστηρίζει σθεναρά την εθελοντική αιμοδοσία και συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία με την αντιδήμαρχο, Σοφία Μαρκούλα, να προσκαλεί σήμερα με δηλώσεις της όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην όμορφη αυτή εκδήλωση, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

“Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινάει κάθε χρόνο από την Αθήνα και από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), που διαρκεί 3 μήνες: το ταξίδι της φλόγας  των εθελοντών αιμοδοτών.

Φέτος η Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνεται για  22η φορά, με σκοπό  το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας να φτάσει σε κάθε πόλη, κάθε χωριό και κάθε γωνιά της χώρας μας, να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να ενεργοποιηθούμε, ως πολίτες,  έτσι ώστε όχι μόνο να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αλλά, το κυριότερο, να γίνουμε πρεσβευτές της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Απώτερος στόχος είναι να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, αυτό το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, που συνιστά νίκη της ίδιας της ζωής!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και επί προκειμένω ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αρωγός, υποστηρικτής και συμμετέχει και  φέτος  στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν ενεργά μέρος στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαρκούλα.

Η 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία διοργανώνεται από τους Συλλόγους και τους Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ιωαννίνων με συμμετοχή του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, των PAGURISTAS, του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, του πολιτιστικού –αιμοδοτικού συλλόγου Κουτσελιού, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και του  ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/