Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καταγγελία του Τάσου Τόκα υποψήφιου Δήμαρχου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Δωδώνης

Τάσος Τόκας
 υποψήφιος Δήμαρχος 
της «Λαϊκή Συσπείρωσης»
 στο Δήμο Δωδώνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βρισκόμαστε ενάμισι μήνα πριν τις εκλογές του Μαΐου και φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή του κ. Κατσανάκη έχει χάσει την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το  «όργιο» ρουσφετολογικών υποσχέσεων, προεκλογικών «έργων», και προσωπικών «μικροεξυπηρετήσεων» προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών, θέλοντας ταυτόχρονα να τους κάνει να ξεχάσουν την απόλυτη απραξία μέσα στην  4/ετία της Δημοτικής Αρχής για τα λαϊκά προβλήματα, τα χαράτσια και τη δυσβάσταχτη φορολόγηση.
Συγκεκριμένα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δωδώνης καταγγέλλει το Δήμαρχο και την παράταξή του για τα εξής:
■ Τα μηχανήματα του Δήμου και των ιδιωτών (φιλικά προσκείμενων στη Δημ. Αρχή πάντα) έχουν πάρει …φωτιά τις τελευταίες μέρες για να καθαρίζουν δρόμους, να κόβουν κλαδιά, να ρίχνουν άσφαλτο σε δημόσιους και ιδιωτικούς (;;;) δρόμους. Ενώ για μια τετραετία οι δρόμοι του επαρχιακού δικτύου των δημοτικών ενοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων βρισκόταν σε άθλια κατάσταση (αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή είχε άλλες «προτεραιότητες», όπως αυτές για παράδειγμα με τα «φαγοπότια» με τον κ. Μπένο της «ΜΚΟ - Διαζώματος» και τους επιχειρηματίες της περιοχής) και μερικοί ήταν προσβάσιμοι μόνο από τον Ταρζάν, σήμερα, μέσα σε λίγες μέρες «βρέθηκαν» και τα χρήματα και τα μηχανήματα για να τους καθαρίσουν. «Στάχτη στα μάτια» και ο απόλυτος εμπαιγμός των δημοτών δηλαδή…
■ Εκεί που για 4 χρόνια δεν υπήρχαν ούτε «ψιλά» για τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων «ξαφνικά» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές  …βρέθηκαν χρήματα. Σ’ αυτό συνέβαλε  και η Περιφερειακή αρχή του κ. Καχριμάνη που στηρίζει πότε φανερά και πότε παρασκηνιακά  τη σημερινή Δημοτική αρχή, αποδεικνύοντας αυτό που το ΚΚΕ λέει σε όλους τους τόνους και χωρίς μισόλογα, ότι οι εκλογές έχουν για όλους ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο, για παράδειγμα βρέθηκαν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, 24.000€ για τον πολιτιστικό Σύλλογο Δραμεσιών (που ασυζητητί τα δικαιούται), προκειμένου να «φανεί» το «ενδιαφέρον» της Δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό και να «εξαργυρωθεί» αντίστοιχα στις εκλογές.
■ Τα ταξίματα και οι μικροεξυπηρετήσεις πάνε κι έρχονται: αλλού τάζουν τα «300 του προέδρου του χωριού» σε δυο και τρεις ταυτόχρονα, αλλού τάζουν μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω εκλογής στα τοπικά συμβούλια (μεταθέσεις που δεν θα γίνουν ποτέ γιατί πολύ σπάνια γίνονται πλέον), αλλού ρίχνουν μπετά σε αυλές σπιτιών με «επιβλέποντα» το Δήμαρχο…
Ο «μαυρογιαλουρισμός» σε όλο του το μεγαλείο…
■ Και όταν όλα τα παραπάνω δεν πιάνουν, έχουμε απειλές κι εκβιασμούς σε μεροκαματιάρηδες από τα «πρωτοπαλίκαρα» της Παράταξης του Δημάρχου, του τύπου:  αν μπεις στο ψηφοδέλτιο των κομμουνιστών «μεροκάματο δεν θα δεις στο χωριό».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε κάθε έντιμο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, σε όσους στέναξαν και στενάζουν από την ασκούμενη πολιτική σε Τοπικό-Περιφερειακό-Κεντρικό επίπεδο: 
■ ΝΑ ΜΗ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ «ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ». Δεν χρωστούν σε κανέναν τίποτα. Ό,τι έργο γίνεται σήμερα, έχει πληρωθεί με το αίμα των δημοτών από τα δυσβάσταχτα χαράτσια. Δεν μπορούν τα χρήματα αυτά να σπαταλιόνται επιλεκτικά, για προεκλογικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.
■ Να σκεφτούν ότι οι εκλογές θα τελειώσουν και δεν τους αξίζει να έχουν για τα επόμενα 5 χρόνια μια Δημοτική Αρχή σαν κι αυτή που έζησαν την τελευταία 4/ετία. Να προβληματιστούν στο αν τους προτείνει κάτι διαφορετικό ο άλλος συνδυασμός του κ. Ντακαλέτση και κατά πόσο μπορεί να υλοποιήσει μια φιλολαϊκή πολιτική, όταν δίνει όρκους πίστης στον Καλλικράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
■ Να πάρουν τα μέτρα τους: ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ. Να ενισχύσουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Δωδώνης και να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν για την επιλογή τους. Με ισχυρό ΚΚΕ σε ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και με δυνατό κίνημα, να είναι σίγουροι ότι θα έχουν και τοπικά, έναν καθημερινό συμπαραστάτη και οργανωτή της πάλης τους, ενάντια σ’ όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τους αποφάσεις, συνέβαλλαν στο να τους «μαυρίσουν τη ζωή».

Γιάννενα 15 Απριλίου 2014