Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μερόπη Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή και διακεκριμένες κλοπές

Βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και κλοπιμαία
Είχε διαρρήξει το ίδιο πρωί διαδοχικά τέσσερις εκκλησίες στην περιοχή του Πωγωνίου

Συνελήφθη, προχθές (01-03-2014) το απόγευμα στη Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 21χρονο και ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν:
ένα πιστόλι μάρκας star , με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια διαμετρήματος (9) mm .
τριάντα έξι (36) φυσίγγια διαμετρήματος (9) mm .
ένα μαχαίρι με λάμα μήκους (16) εκατοστών.
το χρηματικό ποσό των (66,47) ευρώ σε κέρματα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε εισέλθει το ίδιο πρωί παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει διαδοχικά τέσσερις διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων, σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου:
στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, αφού διέρρηξε, με τη μέθοδο της θραύσης, την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Παναγίας, αφαίρεσε από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των εξήντα (60,00€) περίπου ευρώ.
Στο χωριό Σταυροσκιάδι , αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο εσωτερικό των Ιερών Μονών Θεοτόκου και Αγίου Αθανασίου με σκοπό την αφαίρεση αντικειμένων, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο και σε παράθυρο.
Στον Κακόλακο Ιωαννίνων , εισήλθε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί εάν έχει αφαιρέσει κάτι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.