Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΕΚ: Απόφαση για ρύθμιση των οφειλών

Έως τις 30 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις.



Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τη ρύθμιση των οφειλών των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων στον ΟΕΚ.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30-12-2011, στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ για οφειλές που προέρχονται από δάνεια χορηγηθέντα μέχρι την δημοσίευση του Νόμου 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α/30-9-2011) αποκλειστικά από το στεγαστικό του κεφάλαιο, για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση, επισκευή, αγορά ή ανέγερση κατοικίας, είτε από παραχώρηση κατοικίας ή αγορασμένου διαμερίσματος και εξυπηρετούνται και παρακολουθούνται από τις Υπηρεσίες του ΟΕΚ.
Με βάση την απόφαση οι οφειλές ρυθμίζονται κατά κατηγορία ως εξής:
α) Εφόσον μέρος του ποσού ή ολόκληρο το ποσό της οφειλής του δικαιούχου κατέστη ληξιπρόθεσμο κατά τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, ο δικαιούχος δύναται να εξοφλήσει το ποσό αυτό, καθώς και τις παντός είδους επιβαρύνσεις, είτε εφάπαξ με ποσοστό έκπτωσης 80% επί των επιβαρύνσεων, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 50% επί των επιβαρύνσεων. Ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από έξι (6) και μεγαλύτερος από εικοσιτέσσερις (24) και το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.
Ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται με βάση το ύψος του οφειλόμενου ποσού. Μέχρι του ποσού των 600 Ευρώ η εξόφληση ακολουθεί τη ρύθμιση της εφάπαξ καταβολής, ενώ για ποσά από 600 Ευρώ μέχρι 1.000 Ευρώ αναλογούν έξι (6) δόσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.oek.gr