Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου κατά το μήνα Σεπτέμβριο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (679) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -439- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -56-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -16-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -1-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -13-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -2-
Για πλαστογραφίες: -10-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -43-
Για ενδοοικογενειακή βία: -5-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
Για ανυποταξία: -3-
Για παραβάσεις Ν. «Περί προστασίας των ζωών»: -1-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -3-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -7-
Για συκοφαντική δυσφήμηση - ψευδή ανώμοτη κατάθεση - ψευδή καταμήνυση: -20-
Για λαθρεμπόριο: -3-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -27-


Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων
Δέκα οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Τριάντα τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών
Δέκα επτά υποθέσεις όπλων
Οχτώ υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Επτά υποθέσεις πλαστογραφίας
Τρεις υποθέσεις λαθρεμπορίου
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -549- κιλά και -149,37- γραμμάρια
Ηρωίνη: -4,4- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -2,9- γραμμάρια
Δενδρύλλια: -82-
Ναρκωτικά χάπια: -71-
Πολεμικά τυφέκια: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -3-
Περίστροφα: -2-
Μαχαίρια: -7-
Σιδερογραθιές: -1-
Γεμιστήρες: -1-
Φυσίγγια: -97-
Παιδικά αθύρματα - βεγγαλικά: -155- τεμάχια
Λαθραίος καπνός: -4- κιλά και -140,6- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -3.200- ευρώ και -7.900- λεκ Αλβανίας
Δελτία ταυτότητας (κενά): -350- γερμανικών και γαλλικών αρχών
Θεωρήσεις εισόδου (κενές): -100- γερμανικών αρχών
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -6-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -12-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Πάνω από (192) κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στην Νεράιδα Θεσπρωτίας και στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και τ ην (03-09-2018) συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά προς το εσωτερικό της χώρας με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Πάνω από (128) κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στο Πετούσι και στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας και τ ην (14-09-2018) συνελήφθησαν συνολικά τρεις διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι μετέφεραν τα ναρκωτικά προς το εσωτερικό της χώρας είτε πεζοί είτε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Την (14-09-2018), συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας, 44χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών, διότι εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του, οργανωμένη φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 44 δενδρύλλια καθώς και σε τσιμεντένια κρύπτη στην αποθήκη, ένα πολεμικό τυφέκιο (kalashnikov) και ένα περίστροφο. Επίσης, σε διάφορους χώρους του σπιτιού, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (264,5) γραμμαρίων και (30) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
Την (16-09-2018), συνελήφθη στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), 31χρονος ημεδαπός, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (41) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Εξιχνιάστηκαν οχτώ υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια, που διαπράχθηκαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και σε περιοχές της Αττικής, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις -178.000- ευρώ
Την (22-09-2018), συνελήφθησαν στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, διότι μετέφεραν πεζοί ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46) κιλών και (140) γραμμαρίων.
Την (24-09-2018), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, 51χρονος ημεδαπός, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και περί όπλων. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της Νομοθεσίας περί επιταγών.
Την (24-09-2018), συνελήφθησαν Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), δύο διακινητές ναρκωτικών ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν (12) κιλά και (614,2) γραμμάρια κάνναβης.
Την (25-09-2018), συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (ύψος Κομποτίου Άρτας), δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός σε λεωφορείο, όπου βρέθηκαν κρυμμένα στην καμπίνα και κατασχέθηκαν, ( 350) κενά δελτία ταυτότητας και (100) κενές θεωρήσεις εισόδου.
Την (25-09-2018), συνελήφθησαν στην Πάργα Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, διότι σ το πλαίσιο ερευνών που έγιναν στο σπίτι τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1) κιλού και (289,4) γραμμαρίων, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και (154) παιδικά αθύρματα.
Την (29-09-2018), συνελήφθησαν στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, επτά αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (124) κιλών και (790) γραμμαρίων. Επίσης , σε βάρος του ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (παράνομη διακίνηση μεταναστών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, φοροδιαφυγή, παράνομη κατακράτηση ανηλίκων, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία κατά συναυτουργία, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση).