Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»…

Μπήκαμε ήδη στον έκτο μήνα λειτουργίας του εγχειρήματος του «Καλλικράτη» που κατά τις δηλώσεις των σχεδιαστών του θα έφερνε την «επανάσταση» στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα ήταν μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας και θα ωφελούσε πολλαπλά τους πολίτες.

Όπως σωστά λέει μια λαϊκή παροιμία, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι», έτσι συνέβη και με τον «Καλλικράτη». Πολλές υποσχέσεις και πολλές κουβέντες που όπως διαφαίνεται μένουν ως λόγια που δεν υλοποιούνται και δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν.


Επί πεντάμηνο διαπιστώνουμε ότι το όλο εγχείρημα στήθηκε υπό πίεση με απίστευτη προχειρότητα με συνέπεια- κυρίως οι μικροί- Δήμοι να αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα που οδηγούν σε αδυναμία επιβίωσης.


Τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» βλέποντας ότι βρίσκονται σε πορεία αδιεξόδου.
Κάποιοι λειτουργοί της αυτοδιοίκησης που απ’ την αρχή ήταν δύσπιστοι –δυστυχώς- δικαιώνονται…
Κάποιοι άλλοι που ήταν φανατικοί υπέρμαχοι του εγχειρήματος νιώθουν απογοήτευση γιατί διαψεύδονται οι προσδοκίες και τα οράματά τους.
Και φυσικά οι πολίτες βλέπουν ότι στις πλάτες τους και πάλι θα πέσει η αποτυχία με πολλές αρνητικές- δυσάρεστες συνέπειες…


Παναγιώτης Μανούρης