Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Tο τελειωτικό κτύπημα στις ακριτικές περιοχές...

Τα νέα φορολογικά μέτρα και το νέο ασφαλιστικό, έρχονται να δώσουν το τελειωτικό κτύπημα ιδιαίτερα στις ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας. Η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες, ήδη έχει επιφέρει τις πρώτες παρενέργειες: 
Οι μικροί αγρότες εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στο αυξημένο κόστος παραγωγής απ' την επιβολή των φόρων στα γεωργικά εφόδια, στο πετρέλαιο και λοιπά. Οι μεγάλοι αγρότες απλώς θα παλεύουν για το μεροκάματο, ενάντια στις κάθε λογής αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Και όσοι συμπλήρωναν το εισόδημά τους με το εισόδημα από ένα μικρό μαγαζάκι, από ένα καφενεδάκι, πλέον δεν θα μπορούν αφού θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στο Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! 
Και η εξουσία σημερινή και χθεσινή δυστυχώς, ουδέποτε αναλογίστηκε και δεν μπόρεσε να νιώσει τους ανθρώπους της υπαίθρου, της παραμεθορίου και να σταθεί δίπλα τους. Δίπλα στους πραγματικούς ανθρώπους του μόχθου, της παραγωγής, της καθαρής ψυχής, που φυλάττουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες.
Το αθηνοκεντρικό Κράτος για άλλη μια φορά εκδικείται τους πιο αδύναμους, αυτούς που δεν κλείνουν δρόμους, που δεν κλείνουν διακόπτες, αυτούς που πάντα έβαζαν πλάτη και χέρια για να ταΐζουν την χώρα!
Καλά τα λόγια κυρίες και κύριοι της εξουσίας, αλλά οι άνθρωποι δεν ζουν με λόγια, με αριθμούς και με "πλεονάσματα".
Ας το καταλάβετε επιτέλους!
Όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι!


ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ