Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η νίκη των Ενεργών Πολιτών για την Παμβώτιδα

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Η χθεσινή αναγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Γενάρη για εξαμηνιαία αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών (κομψή διατύπωση από το ΥΠΕΚΑ) στην ευαίσθητη παραλίμνια περιοχή των 300 μέτρων ισοδυναμεί με εορτασμό «απελευθέρωσης» της Νεώτερης Ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων, από τον ζυγό των καταπατητών και την τσιμεντοποίηση της ζωής μας.
Επιτέλους πέσαν τα «πασαλίκια» προπύργια της κερδοσκοπίας και ιδιοτέλειας που τόσα χρόνια οι τοπικοί μας άρχοντες εξέθρεφαν. Σκόρπισαν μπρος στις αξίες την συλλογική ευθύνη και την κοινωφελή δράση.
Μια μεγάλη νίκη της κοινωνίας των ενεργών πολιτών και της οικολογικής αναζήτησης. Απομονωμένοι από την κοινωνία Περιφερειάρχης και Δήμαρχος με τα σκήπτρα της φεουδαρχικής τους αντίληψης. Όσο δε για τον 3ο υπέρμαχο της παρέας πρώην Δήμαρχο κο Γκόντα για τις δηλώσεις «…ότι η ύπαρξη των ξενοδοχείων αποτελεί προστασία της Παμβώτιδας και όχι επιβάρυνση…» και ότι η άρνηση «αποτελεί ακραίες οικολογίστικες θέσεις…» και «…ότι μακάρι όχι 3 αλλά 13 επιχειρηματίες να επενδύσουν…» εκτός από βάρβαρες κραυγές στήριξης «κολλητών» καταδεικνύουν την νοοτροπία περί κοινών περί δικαίου, νομιμότητας και διαφάνειας.
Η ωμή παραδοχή κόντρα στις δήθεν φιλοπεριβαλλοντικές καταβολές κάποιων οι οποίοι διακυβέρνησαν το Δήμο μας για 2 τετραετίες.
Να τους χαιρόμαστε.