Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επίδομα 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ

Με απόφαση της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ύψος του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα και θα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι όχι όμως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τους 12 μήνες.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.
Επίσης, δικαιούχοι μπορεί να είναι και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.