Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Δ.: Ζητά την παραίτηση Παπακωνσταντίνου


Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και τη σκληρή δήλωση του κ. Γ.Πεταλωτή.

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «καθυστερημένη 'ιερή αγανάκτηση'» από την πλευρά της κυβέρνησης, που «δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού».

«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση.
Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.
Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την τρόικα, που προσέβαλε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας» τονίζει ο Γ.Μιχελάκης και σημειώνει:

«Η καθυστερημένη 'ιερή αγανάκτησή της' δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της τρόικας. Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ' επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι 'δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας».