Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη της παράταξης "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" στην Κόνιτσα

 


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»  κ. Γιάννης Στέφος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Ζήνδρος, Αγγελική Ιωάννου, Σταύρος Κυρτζόγλου, Αλίκη Σουλάκη, Βίκυ Τσούνη και Πέτρος Χαλούλος επισκέφτηκαν την ακριτική Κόνιτσα.

Πρώτος σταθμός, η δημόσια βιβλιοθήκη όπου είχαν μια εξαιρετική συνάντηση και συζήτηση με τη διευθύντρια και τους εργαζόμενους εκεί. Εξέτασαν τις δυνατότητες και την προοπτική ανέγερσης νέας, σύγχρονης, βιβλιοθήκης μεσοπρόθεσμα και κατέθεσαν προς την κατεύθυνση αυτή συγκεκριμένες προτάσεις.

Συναντήθηκαν  στη συνέχεια με τους επαγγελματίες στην αγορά της πόλης, με αγρότες/κτηνοτρόφους και κατοίκους της περιοχής. Οι αγρότες/ κτηνοτρόφοι επεσήμαναν τις ανυπέρβλητες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους εξαιτίας και του κόστους ζωής στην πόλη και αναφέρθηκαν στην πολύχρονη αδιαφορία της πολιτείας και της περιφέρειας Ηπείρου όσον αφορά το οδικό δίκτυο τόσο μέχρι την Κόνιτσα αλλά και στα ακριτικά χωριά.

Έγινε συζήτηση για τις προοπτικές στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και δόθηκε η υπόσχεση πως στο «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»   θα εργαστούν σκληρά προκειμένου να αλλάξει η κακή υφιστάμενη κατάσταση.

Στην σύντομη συνεργασία που είχαν με τη δημοτική αρχή της πόλης στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ελλείψεις υπαλλήλων που δυσκολεύουν την λειτουργία των υπηρεσιών. Αναφορά από μέρους του έγινε επίσης στο υψηλό κόστος άρδευσης του κάμπου της Κόνιτσας, που θα μπορούσε κατά την εκτίμησή του να αντισταθμιστεί με μια γενικότερη αξιοποίηση των νερών του Αμαράντου.

Από την πλευρά της παράταξης  έγινε εκτενής αναφορά στο επείγον της ουσιαστικής αναβάθμισης του οδικού δικτύου, τόσο από το Καλπάκι μέχρι την Κόνιτσα όσο και του περιφερειακού εσωτερικού οδικού στο δήμο Κόνιτσας και στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης όλης της περιοχής.

Τελευταίος σταθμός το ΚΥ Κόνιτσας όπου ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τον διευθυντή του για τη λειτουργία και τις εξαιρετική φροντίδα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής.