Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Συνάντηση της Βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κας Μερόπης Τζούφη με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Μάρτη 2016 η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια προηγούμενης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατάθεση ερώτησης στη βουλή από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους πενταετείς και εποχιακούς Πυροσβέστες και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση και για χρόνιες εκκρεμότητες, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της επίλυσής τους.


Στη συζήτηση αναδείχθηκε ως κυρίαρχο ζήτημα η εκκρεμούσα εδώ και αρκετά χρόνια ομογενοποίηση των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, η μη επίλυση του οποίου εμποδίζει την επίλυση και μια σειρά άλλων θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πενταετείς και εποχιακοί πυροσβέστες.
Ειδικότερα θέματα, που απασχόλησαν τη συνάντηση αυτή, ήταν η μονιμοποίηση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, όπως προβλέπει ο νόμος 3938 του 2011, η κάλυψη των οργανικών κενών από τη λίστα επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και η μη χορήγηση σε αυτούς γονικής άδειας.
Από τη μεριά της η Μερόπη Τζούφη, αφού παρουσίασε τις πολιτικές εξελίξεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός της χώρας δεσμεύτηκε, σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της, να προχωρήσει σε εκείνες τις θεσμικές κινήσεις που θα συνδράμουν στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των πυροσβεστών.

Από το πολιτικό Γραφείο της Βουλευτού