Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΚΤΕΛ: Ακριβότερα εισιτήρια από τη νέα χρονιά;


ΚΤΕΛ: Ακριβότερα εισιτήρια από τη νέα χρονιά;

Οι λεωφορειούχοι πρόκειται να ζητήσουν αύξηση από το 2011, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη σημαντική πτώση του τζίρου τους, την οποία ήδη αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και στην αύξηση των πάγιων λειτουργικών εξόδων την οποία έχουν επιφέρει οι απανωτές ανατιμήσεις στα καύσιμα και οι αυξήσεις στα διόδια.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την χώρα μας αναπόφευκτα έχει επιφέρει μείωση και της επιβατικής κίνησης στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υποχρεώνει τους αυτοκινητιστές να ζητήσουν αυξήσεις της τάξεως του 5% έως 7% στα τιμολόγιά τους με το νέο χρόνο, τονίζει ο Πρόεδρός τους.
Ο κ. Φάτσιος επικαλείται επίσης και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πιο σημαντικά τη διενέργεια ζημιογόνων ενδονομαρχιακών υποχρεωτικών δρομολογίων, χωρίς καμία αντισταθμιστική καταβολή και την υποχρέωση μεταφοράς κοινωνικών ομάδων με μειωμένο εισιτήριο, χωρίς αποζημίωση από την Πολιτεία.
• Οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ αναμένεται να παρθούν σε συνεδρίαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» της Αθήνας. Σ’ αυτήν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Γκίκας.