Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Γιάννης Καραγιάννης: Συμμετοχή στην ομάδα τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετέχει στην ομάδα εργασίας για την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Η εν λόγω ομάδα προέκυψε από την υπογραφή σχετικών μνημονίων συνεργασίας, σε επίπεδο συναντήσεων κορυφής που έλαβαν χώρα στις 28/01/2016 στη Λευκωσία, στις 08/12/2016 στα Ιεροσόλυμα, στις 09/02/2017 στο Τελ Αβίβ και στις 15/06/2017 στη Θεσσαλονίκη.
Πρόθεση των τριών χωρών είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας μέσω κοινών δράσεων, ειδικά για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Παράλληλα αναγνωρίζουν τη μεγάλη σημασία της ανταλλαγής τεχνογνωσίας για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας έχουν να κάνουν με την ενέργεια, το περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό, τις τεχνολογίες υγείας, φαρμακευτικής και  βιοϊατρικής, τη γεωργική παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα.