Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Ένα πολύ σημαντικό έργο για τους αγρότες της Άρτας, είναι έτοιμο πλέον προς κατασκευή: Πρόκειται για την άρδευση του κάμπου Αμμότοπου, συνολικής έκτασης περί των 650 στρεμμάτων γης, που θα δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ανέδειξε τον ανάδοχό του, που είναι ο Γεώργιος Λαδόπουλος.  «Η Περιφερειακή Αρχή τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στις αρχές του προηγούμενου χρόνου στους αγρότες Αμμότοπου στη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους τους κ.κ.  Χρήστο Γκόγκα – Βαγγέλη Σκανδάλη και σε 1,5 χρόνο από την ημέρα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, προχώρησε όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης του έργου, ώστε σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και τον ανάδοχό του. Έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του Δήμου Αρταίων σε σύντομο χρόνο θα γίνει πράξη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Κατασκευή κόμβου εισόδου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Η αναβάθμιση της λειτουργίας του αερολιμένα «ΠΥΡΡΟΣ» των Ιωαννίνων, συμπληρώνεται και με την οδική σύνδεσή του με την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης. Για την ασφαλή είσοδο- έξοδο των οχημάτων από το χώρο του Αερολιμένα, η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει και θα κατασκευάσει κόμβο, ο οποίος δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη των έργων που εκτελούνται στο χώρο του αεροδρομίου. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο του έργου την ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ, με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στις 174.000 ευρώ.
Έργα  αντιπλημμυρικής προστασίας σε Πρέβεζα κ.ά.


Δύο νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια στην Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής:
 «Καθαρισμός κοίτης ποταμού Λούρου - Ενίσχυση αναχωμάτων και επισκευή τεχνικών» προϋπολογισμού 230.000 €.
  «Καθαρισμός κοίτης ρέματος Κακκάβου και επισκευή υπαρχόντων αναβαθμών» προϋπολογισμού 70.000 €.
Επίσης με αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής:
• Αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στη θέση «Μύλος» στην περιοχή Βουλιάστας της ΤΚ Μουσιωτίτσας», προϋπολογισμού 55.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Κούγκουλης
 Εγκρίθηκαν πιστώσεις για: «Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στη θέση ¨Γέφυρα Μάστορα¨ Παραμυθιάς» και για «Εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης στο ρέμα Τσέα και λοιπών ρεμάτων στα όρια του Δ.Δ. Λούτσας».
Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων
Η Ο.Ε. ανέδειξε σήμερα τους αναδόχους των παρακάτω έργων αποκατάστασης ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων:
• «Άμεση αποκατάσταση (σαρζανέτ και λοιπές εργασίες) στην 32Α επαρχιακή οδό προς Μονή Μολυβδοσκέπαστης και προς Αηδονοχώρι» Κόνιτσας, προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ Τεχνική και Εμπορική Α.Ε.
  «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Γεροπλάτανο - Ωραιόκαστρο» Πωγωνίου, προϋπολογισμού 30.000€. Ανάδοχος Κωνσταντίνος Κούγκουλης.
  «Άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου Τ.Κ Πλαισίου – Καλεντζίου της Π.Ε Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 40.000. Ανάδοχος Α.& Π. Λάμπρης Ο.Ε.
Βελτίωση προσβάσεων σε μονάδες της Π.Ε. Άρτας
Αναδόχους για δύο έργα πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες και για ένα   βελτίωσης του οδικού δικτύου  στην Π.Ε. Άρτα ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή. Τα έργα αφορούν:
• «Βελτίωση πρόσβασης  σε αγροδιατροφικές μονάδες συνοικισμού Χανόπουλου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 74.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
  «Βελτίωση οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες Τ.Κ. Αθαμανίου», προϋπολογισμού 12.000 €. Ανάδοχος Ευαγγελία Κάλια.
• «Κατασκευή – βελτίωση βοηθητικών χώρων – υποδομών επί της Εθνικής οδού Άρτας Τρικάλων στο ύψος της Κόκκινης Εκκλησίας» προϋπολογισμού 40.000 €.  Aνάδοχος Σωτήριος Σφήκας.
Δημοπρατήσεις 5 νέων έργων
Στις σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής περιλαμβάνονται και δημοπρατήσεις άλλων πέντε έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με το μεγαλύτερο εξ αυτών να αφορά τη «Βελτίωση –συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα- Νεράιδα- όρια Νομού», συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ.
Τα άλλα τέσσερα είναι τα εξής:
 «Αποκατάσταση οδού περιοχής Ράμιας Άρτας (περιοχή Τραντζέϊκα)» προϋπολογισμού 124.000 €.
  «Αποκατάσταση βατότητας και άρση επικινδυνότητας λόγω κατολίσθησης στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων  στη θέση γέφυρα Παλαιοχωρίου  Τ.Κ. Αθαμανίου»,  προϋπολογισμού 170.000 €.
  «Διαγράμμιση επί της επαρχιακής οδού Γαβριά – Ψαθοτόπι – Παχυκάλαμος», προϋπολογισμού € 40.000..
  «Διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης εντός της Τ.Κ. Γριμπόβου Άρτας», προϋπολογισμού € 30.000.
Αποκατάσταση κατολίσθησης στην επ. οδό Λιά – Βαβούρι
Η «Αποκατάσταση από κατολίσθηση τμήματος επαρχιακής οδού Λιά - Βαβούρι» Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι ένα από τα έργα, για τα οποία σήμερα ανέδειξε ανάδοχο η Οικονομική Επιτροπή. Έχει προϋπολογισμό  € 150.000 και ανάδοχος είναι η ΑΡΙΑΝΔΗ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.
Ασφαλτοστρώσεις στην Π.Ε. Πρέβεζας
Αναδόχους για δύο έργα ασφαλτοστρώσεων στην Π.Ε. Πρέβεζας, ανέδειξε η Ο.Ε. Πρόκειται για τα εξής:
• «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 70.000 €. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
  «Ασφαλτόστρωση αύλειου χώρου Δημοτικού σχολείου Λούρου», προϋπολογισμού 12.000 € . Ανάδοχος Κων. Κώστας.
Δημοπρατήσεις  έργων για  στηθαία στο Εθνικό οδικό δίκτυο
Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση και  των παρακάτω δύο έργων που αφορούν την ασφάλεια στο εθνικό οδικό δίκτυο:
 «Αποκατάσταση στηθαίων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας» προϋπολογισμού 275.000 €.
  «Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό οδικό δίκτυο» προϋπολογισμού 150.000€.
Επίσης μεταξύ των άλλων, εγκρίθηκε και διάθεση πιστώσεων για εργασίες «Αποκατάστασης χώρων ποτίσματος ζώων και βελτίωση πρόσβασης στις Τ.Κ. Αμπελιάς και Κοσμηράς»  και   «Αποκατάστασης μόνιμων κτηνοτροφικών υποδομών και βελτίωση βατότητας αυτών στα όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr