Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Θετική ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο


Κατά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, θετικά ανταποκρίθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο, αυτές τις πέντε ουσιαστικά ημέρες του χιονιά που έπληξε την περιοχή μας.
Αυτό τουλάχιστον, εκτιμά ο πολιτικός προϊστάμενος της Περιφέρειας Ηπείρου, με βάση την απόδοση του μηχανισμού που βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής. "Οι υπηρεσίες κάνουν το καθήκον τους, δεν έχει λείψει καθόλου η υπηρεσία που συντονίζει τα πάντα" ήταν η δήλωση του κ. Καχριμάνη το πρωί της Δευτέρας.
Λόγω του παρατεταμένου παγετού είτε πέφτει αλάτι είτε όχι χρειάζονται παντού αντιολισθητικές αλυσίδες και προσοχή, όπως σημείωσε. Στην Ήπειρο δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, όλοι οι δρόμοι στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτοί.
Ωστόσο, ο κ. Καχριμάνης προέβη και σε ορισμένες συστάσεις προς τους πολίτες, καθώς περιττές κινήσεις, σε δρόμους παγοδρόμια, μπορεί να είναι οδυνηροί για όσους δεν τα καταφέρνουν καλά.


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνέδραμε όπου της ζητήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, τόσο μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στους περιφερειακούς Δήμους. Το ίδιο καλός ήταν και ο συντονισμός για τους άλλους τρεις Νομούς της Ηπείρου, όπου τα προβλήματα από την κακοκαιρία ήταν αρκετά λιγότερα σε σχέση με τα Γιάννενα. Τέλος, ο κ. Καχριμάνης εξήρε την προσφορά της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και όπως είπε, "δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα, σε άλλη πολιτική προστασία της Ελλάδος και δεν είναι μόνο η εμπειρία αλλά και η θέληση".
Οι προγνώσεις του καιρού δεν έπεσαν και πολύ μέσα αυτές τις μέρες και έτσι είναι δύσκολο να τις επικαλεστεί κανείς.
Ο κ. Καχριμάνης προέβλεψε επιδείνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο, με το βλέμμα στα βουνά της Πίνδου.