Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική διάλεξη σε θέματα πρόληψης κλοπών και απατών

Σήμερα (19.10.2016) το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Πλαίσια Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους της περιοχής, ενημερωτική παρουσίαση, με αντικείμενο την πρόληψη σε θέματα κλοπών και απατών.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μια ακόμη προληπτικού χαρακτήρα προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους και έχουν ως στόχο την προληπτική ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που παρακολούθησαν την συγκεκριμένη δράση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο δράσης και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, που αφορά τόσο σε κρούσματα τηλεφωνικής απάτης, όσο και σε επισκέψεις σε σπίτια, όπου οι δράστες χρησιμοποιώντας υποτιθέμενες ιδιότητες (λογιστές, εφοριακοί, δικηγόροι, κ.α.) και διάφορα προσχήματα, (δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων, υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα κ.α.), προσπαθούν να αποσπούν χρηματικά ποσά ή/και χρυσαφικά.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τρόπους προφύλαξης από κλοπές σε σπίτια και τους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιέχει αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές » παρατίθενται γενικές και ειδικότερες συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών-διαρρήξεων και των απατών.