Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Έκκληση για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την επέκταση της Ιόνιας Οδού

Έκκληση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα για την εκπόνηση της μελέτης του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τον κόμβο της Εγνατίας στην Πεδινή μέχρι την Κακαβιά, απηύθυνε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Χρήστος Παπαβρανούσης.

Η ανακοίνωση της έγκρισης της πίστωσης, ύψους 4 εκ. ευρώ, για την εκπόνηση της μελέτης προκάλεσε την ικανοποίηση των τοπικών φορέων. Η μελέτη αφορά ένα τμήμα περίπου 65 χιλιομέτρων με αντικείμενο την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβρανούση, αυτή η εξέλιξη είναι θετική, καθώς θα δώσει μια σημαντική πνοή στην περιοχή, μέσα από τη σύνδεση των βόρειων συνόρων της χώρας με τους κύριους οδικούς άξονες. Όμως, ο κ. Παπαβρανούσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα η σχετική μελέτη να ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια και χωρίς προβλήματα.
Όπως σημείωσε, η σωστή εκπόνηση της μελέτης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την ένταξη του έργου κατασκευής του αυτοκινητόδρομου σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Με την σωστή ολοκλήρωση της μελέτης μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την ένταξη του έργου, συμπλήρωσε. Άλλωστε, μέχρι στιγμής είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση μόνο για την εκπόνηση της μελέτης, συμπλήρωσε.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο κ. Παπαβρανούσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες συνέχισης των εργασιών στην Ιόνια Οδό. Όπως τόνισε, τα αίτια για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου είναι γνωστά. Όμως, αυτές οι καθυστερήσεις λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης που αναζητά η χώρα για να βγει από αυτό το τέλμα.
Ο κ. Παπαβρανούσης υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές (παραχωρησιούχοι και ελληνική πλευρά) για να λυθεί το πρόβλημα.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ από τον Ανεξάρτητο


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr