Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ετήσιο αντάμωμα-προσκύνημα των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα στις 16 Αυγούστου στη Βελλά


ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΣ
Το καθιερωμένο από χρόνια ετήσιο αντάμωμα - προσκύνημα στην Παναγία τη Βελλαΐτισσα  θα πραγματοποιήσουν και φέτος οι Απόφοιτοι του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στις 16 Αυγούστου 2019 στη Βελλά.
Το αντάμωμα θα αρχίσει με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Αρτοκλασία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για  τους καθηγητές μας και σπουδαστές που «λείπουν» σήμερα από κοντά μας. 
Οι Βελλαϊτες, απολαμβάνοντας το  καφεδάκι  τους στο Αρχονταρίκι της Μονής  θα θυμηθούν  τα παλιά και θα  αναπολήσουν όμορφες στιγμές από τα μαθητικά τους χρόνια. 
Στη συνέχεια θα επισκεφτούν  τις εγκαταστάσεις της Σχολής. Στις πηγές θα απολαύσουν το καθιερωμένο τσιπουράκι τους με τη συνοδεία  μουσικής από Βελλαΐτες καλλιτέχνες.
Καλούνται όλοι οι Βελλαΐτες μαζί με την οικογένειά τους να βρεθούν και φέτος στη Βελλά, αφενός για να προσκυνήσουν στην Παναγία τη Βελλαΐϊτισσα, Οδηγό και Προστάτη των Βελλαϊτών, αφετέρου να ξανασυναντήσουν παλιούς συμμαθητές τους και  φίλους κα να ζήσουν έστω για λίγο όμορφες στιγμές αναπολώντας τα μαθητικά τους  χρόνια.