Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει τη λειτουργία του ''Εργαστηρίου Πολυφωνικού Ηπειρώτικου τραγουδιού'' και καλεί τους ειδικούς σε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Ομόνοια, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, ώρα 17:00

Αριθ. Πρωτ.: 2509
Αθήνα 30-9-2014
Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Το Δ.Σ της ΠΣΕ, υιοθετώντας την εισήγηση του υπεύθυνου για τις χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα της ΠΣΕ προς την Εφορία Πολιτισμού, καθώς και την ομόφωνη απόφαση των τμημάτων πολιτισμού που συνεδρίασαν υπό τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, έφορο Πολιτισμού.
Αποφασίζει
Ότι συνεχίζεται η λειτουργία «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» στο χώρο της ΠΣΕ με διοικητικούς και καλλιτεχνικούς υπεύθυνους τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Ευάγγελο Κώτσου, με την προοπτική διαμόρφωσης πολυφωνικής χορωδίας της ΠΣΕ, υπενθυμίζοντας ότι
1. Στόχος της ΠΣΕ δεν είναι να ανταγωνιστεί τυχόν υπαρκτά ή επαγγελματικά πολυφωνικά ηπειρωτικά χορωδιακά σχήματα, αλλά να συντείνει στη συσπείρωση των προσπαθειών όλων όσων έχουν σχέση με το εξαιρετικό και ιδιόμορφο είδος του πολυφωνικού Ηπειρωτικού τραγουδιού, και στη σύνθεσή τους. Τελικός στόχος – ζητούμενο να διδαχτεί η πολυφωνία από γνώστες, ορθά και όπως ταιριάζει στη βαθιά παράδοση του είδους.
2. Εξάλλου πρόθεση της ΠΣΕ είναι να δοθεί βήμα στους ειδικούς (μουσικούς, μουσικοσυνθέτες, μαέστρους αλλά και βιωματικούς γνώστες, είτε δασκάλους, είτε τραγουδιστές) της πολυφωνίας, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον έχει άποψη, ώστε να ανταλλάξουν εμπειρία συνδιαλεγόμενοι, είτε να διδάξουν το πολυφωνικό τραγούδι σε υποψήφιους μαθητές.
3. Γι’ αυτό προσκαλεί πάλι όλους όσους θεωρούν ότι έχουν σχέση με το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, όσους νομίζουν ότι είναι ειδικοί στο είδος, σε συνάντηση την 21/10/2014 Τρίτη 5μ.μ. Οι μουσικοί, μαέστροι κ.ο.κ να έρχονται σε επαφή με τους Έφορο Πολιτισμού Αλέξη Λαμπρίδη, είτε τη Γραμματεία της ΠΣΕ για εγγραφή ή ενημέρωση.
4. Ήδη υπάρχει ομάδα Ηπειρωτών, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι, που διδάχτηκαν και μετείχαν σε πολυφωνικό χορωδιακό σχήμα μέσα στα πλαίσια της ΠΣΕ κατά την περίοδο 2013-2014 και προγενέστερα, ενώ εμφανιστήκαν πειραματικά σε ανοιχτές εκδηλώσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα που δικαιώνουν το σκοπό ίδρυσης του εργαστηρίου σε ικανοποιητικό βαθμό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                 Ο   Γενικός Γραμματέας
  
Γιώργος Δ. Οικονόμου    Γιώργος Αρ. Δόσης

α/α
Α’ Αντιπρόεδρος

Σωτήρης Κολιούσης