Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. πρέπει να είναι Μακεδόνας

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

Σε λίγες μέρες τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. θα θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. Δε γνωρίζω πόσοι και ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα.
Εγώ σαν ιδρυτικό μέλος Ν.Δ., μ’ όλο το θάρρος της αλήθειας, πιστεύω ότι ο νέος Πρόεδρος και Αρχηγός της Ν.Δ. να είναι Μακεδόνας. Το λέω αυτό γιατί η Μακεδονία ταυτίζεται με το κόμμα της Ν.Δ. από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, γιατί την έχουν υπηρετήσει σαν αρχηγοί και πρωθυπουργοί οι Μακεδόνες Πολιτικοί, ο αείμνηστος Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής και ο νεότερος Κων/νος Καραμανλής που με την προσφορά τους στο κόμμα και στην πατρίδα έχουν σφραγίσει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Υπενθυμίζω ότι ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, το 1974 ήταν ο ιδρυτής της μεγάλης παράταξης. Σαν Αρχηγός της Ν.Δ., μετέπειτα Πρωθυπουργός και ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σφράγισε το όνομά του στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, γιατί ήταν αυτός που αποκατέστησε την Δημοκρατία, συμφιλίωσε τον Ελληνικό λαό αναγνωρίζοντας το Κ.Κ.Ε., βάζοντας την Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ., αλλά το κυριότερο είχε φτιάξει ένα κράτος χωρίς ελείμματα.
Αλλά και ο νεότερος Μακεδόνας Κων/νος Καραμανλής ήταν συνεχιστής του Εθνάρχη ως Αρχηγός της Παράταξης και Πρωθυπουργός είχε μεγάλες ιδέες και πιστεύω για την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που δεν ήθελαν την πρόοδο και το καλό της Ελλάδος, το ανέτρεψαν με τον τρόπο τους με αποτέλεσμα η χώρα μας σήμερα να βρίσκεται με ατελείωτα μνημόνια. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι τη Ν.Δ. την έχουν υπηρετήσει με επιτυχία οι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, όπως οι κ.κ. Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτκάκης, Έβερτ, Σαμαράς, χωρίς όμως κατά τη γνώμη μου να είχαν την εκτίμηση της βάσης που είχαν και έχουν οι Μακεδόνες πολιτικοί.
Γι’ αυτό τελειώνοντας πιστεύω για το καλό του κόμματος ο νέος αρχηγός, εάν θέλουμε να επανέλθουμε γρήγορα στην εξουσία, πρέπει να είναι Μακεδόνας.


Σε διαφορετική περίπτωση, χωρίς να γίνω κακός μάντης, πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη στην Αντιπολίτευση.
Υπενθυμίζω, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελληνικός Λαός επέλεξε για Πρωθυπουργό στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τον Ηπειρώτη Αλέξη Τσίπρα, γιατί κατά τη γνώμη μου οι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες ταυτίζονται στην Εκτίμηση, στην Ειλικρίνεια, στον Πολιτισμό και στον Πατριωτισμό. Γι’ αυτό άλλωστε οι Μακεδόνες αποκαλούνται «Καρντάσια» και οι Ηπειρώτες «Δερβίσηδες».

Δερβίζιανα, 29-9-2015
Γιάννης Γκουβάς
Απογοητευμένος και Δυσαρεστημένος Νεοδημοκράτης

Κινητό: 6974891321